Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-07-01

Vöröskereszt ételosztó nap a rászorulókért

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete a Tigáz Zrt.-vel karöltve ételosztó napot szervezett Miskolcon a rászorulókért. A program keretében több mint 500 adag ételt osztottak szét.

Ételosztó nap keretében igyekezett segíteni az éhezőkön a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete Miskolcon. A kiemelten közhasznú szervezet a Tigáz Zrt. társadalmi felelősségvállalási programjához csatlakozva több mint 500 adag ebédet készített el és osztott szét a város rászorulói között a társaság dolgozóinak segítségével

A földgázszolgáltató idén először megrendezte „Egy Tál Étel” elnevezésű jótékonysági adománygyűjtési napját, amelynek keretében a Tigáz Zrt. dolgozói saját készítésű sütemények kóstoltatásával becsületkasszába gyűjtöttek azért, hogy a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete minél több éhezőn segíthessen.

Az adománygyűjtés során országszerte a Tigáz Zrt. hat telephelyén fogtak össze az önkéntesek (Miskolc, Debrecen, Hajdúszoboszló, Gödöllő, Szolnok, Szerencs), a dolgozók segítő szándékának köszönhetően pedig több mint 200 000 forint adomány gyűlt össze.

A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete véradás-szervezéssel, szociális programokban való részvétellel, adománygyűjtéssel és egészségnevelési-egészségfejlesztési programokkal segíti a megye rászoruló lakosait. E tevékenységen belül 240 fős népkonyhát, 100 fős nappali melegedőt és 80 fős éjjeli menedékhelyet üzemeltet, továbbá két egységgel utcai gondozószolgálatot is fenntart.

Ezek mellett a Téli Kríziskezelő Programokban teajáratot és lábadozót működtet, illetve étkezést biztosít a nappali melegedőben, valamint az éjjeli menedékhelyen is.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Voroskereszt_eteloszto_nap.docx Letöltés

Galéria