Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-02-15

Vietnámmal és Ciprussal is szerződést kötött az Eni

Az olasz székhelyű Eni Csoport ázsiai szerepét tovább erősíti a PetroVietnam nemzeti olajtársasággal megkötött, a helyi és nemzetközi üzleti lehetőségek fejlesztését célzó szerződése, míg a koreai Kogas-szal közösen létrehozott konzorcium jogán három nyílt tengeri blokkot szerzett Cipruson a vállalat.

Egyetértési Megállapodást írt alá Paolo Scaroni, az Eni elnöke és Do Van Hau, a vietnámi állami PetroVietnam olajtársaság elnöke Rómában, Vietnám helyi és nemzetközi üzleti lehetőségeinek fejlesztése céljából. A szerződést a két ország kormányfői is ellátták kézjegyükkel.

Az együttműködés az ázsiai ország nemzetközi tevékenységét és az Eni vietnámi jelenlétének kiterjesztését is támogatja, ezen felül az egyezmény értelmében az Eni lehetővé teszi a PetroVietnam részére, hogy olyan területeken vásároljon nemzetközi részesedést, ahol az olasz vállalat kutatási és fejlesztési jogokkal rendelkezik. A vietnámi olajtársaság továbbá értékes tapasztalatokat szerez a technológia és az iparági képzés terén az Eni révén.

Az Eni 2012 júniusa óta dolgozik Vietnámban. Három feltárási terület 50%-os üzemeltetője, amik a becslések szerint a teljes vietnámi szénhidrogénkészlet 10%-át rejtik magukban.

Az olasz cégcsoport számára azonban egy korábbi ázsiai üzlet, a koreai Kogas-szal közösen létrehozott konzorcium is lehetőséget kínált. A társulás jogán az Eni kutatási és termelési szerződést kötött a ciprusi Kereskedelmi Minisztériummal három nyílt tengeri blokkot érintően.

A területek a 12 530 négyzetkilométeren elfekvő Levantine-medence területén találhatóak, ahol az utóbbi idők egyik legjelentősebb potenciállal rendelkező lelőhelyét fedezték fel. A fejlemények jelentősen szilárdítják az Eni pozícióját a Mediterrán régióban, amely stratégiailag meghatározó terület a vállalat kutatási és termelési portfólióján belül.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_ciprusi_vietnami_szerzodesek20130215.docx Letöltés