Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-12-15

Újabb visszaélés a Tigáz nevével

Újabb csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén. Novemberben szén-monoxid riasztó készülékeket próbáltak értékesíteni, most pedig műszaki biztonsági felülvizsgálat címén igyekeztek pénzt beszedni a Tigáz nevében. A csalók a Társaság megbízottjainak kiadva magukat próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

Újabb, magukat TIGÁZ-DSO Kft. megbízottjainak kiadó csalók jelentek meg a Társaság ellátási területén. Sajószentpéterről érkezett a bejelentés, hogy a Tigáz nevében műszaki biztonsági felülvizsgálatra hivatkozva pénzt próbálnak kicsalni a fogyasztóktól.

A magukat a TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt. megbízottjainak kiadó, illetve a Társaságokra hivatkozó csalók azzal keresik fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy gázkészülékeik, berendezéseik egyes részei (pl.: flexibilis cső) csereérettek, amit ők orvosolnak - természetesen azonnal pénzt kérve, hol előlegként, hol munkadíjként.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft.felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le.

A Társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A TIGÁZ megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat. A műszaki-biztonsági felülvizsgálatot követően szükséges karbantartási és/vagy felújítási munkálatok elvégzésével a fogyasztónak kell egy saját maga által kiválasztott vállalkozót megbíznia. Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy az elvégzendő feladatokat illetően minden esetben kérjenek előzetes, írásos ajánlatot az ajánlkozó vállalkozótól.

Munkatársaink és megbízottaink a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket személyesen, otthonukban:

 • Műszaki átvétel
 • Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
 • Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
 • Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
 • Mérőhely ellenőrzés
 • Mérőhely leolvasás
 • Névátírás, fogyasztóváltáskor ellenőrzés
 • Hibaelhárítás
 • Díjhátralék behajtás
 • Műszaki-biztonsági felülvizsgálat

A Társaság kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be a fogyasztási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék Ügyfélszolgálatunkon a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

 • Sajtokozlemeny_Ujabb_visszaeles_a_Tigaz_nevevel_20141215.docx Letöltés