Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-07-05

Új Eni-távlatok nyíltak meg a norvég, orosz és venezuelai piacon

Hajdúszoboszló, 2013. július 5. – Négy új kutatási engedélyt kapott Norvégiában az Eni, míg az olasz cégcsoport elnöke a venezuelai elnökkel és szakminiszterrel tárgyalt a korábban feltárt gázmezőket érintő programokról. Emellett a vállalat az orosz Rosneft-tel közös nyilatkozatot írt alá a környezet és a biodiverzitás védelméről, valamint szerződést kötött az orosz part menti blokkok fejlesztéséről is. Ezen túl részt vett azon a brüsszeli találkozón, amelyen 8 európai energiavállalat képviselői

Új kiaknázandó lehetőségeket kínál a norvég, az orosz és a venezuelai piac az Eni számára. Az olasz cégcsoport négy új kutatási engedélyt kapott Norvégiától a Barents-tengerre vonatkozóan.  A sikeres lépések, valamint a közelmúltban bejelentett helyi olajfelfedezések tovább erősítik az Eni régió iránti elkötelezettségét. Az Eni 1964 óta van jelen Norvégiában és naponta körülbelül 111 000 hordónyi olajat termel ki a térség egyik legnagyobb szereplőjeként.

Norvégia mellett a korábban feltárt venezuelai gázmezőket érintő munkálatok is eredményesen haladnak. Nicolas Maduro venezuelai elnök, Rafael Ramirez szakminiszter és Paolo Scaroni, az Eni vezérigazgatója Rómában tárgyaltak a dél-amerikai országban történő közös projektekről.

Az Eni együttműködése az orosz Rosneft-tel is hatékony. A két vállalat a Nemzetközi Gazdasági Fórum keretében a környezet és a biodiverzitás védelméről írt alá közös nyilatkozatot, amely kitér az olaj- és gázkutatásra, célja a sarkköri nyersanyag-kitermelés közben alkalmazott technológiák és működési folyamatok permanens fejlesztése, ezáltal is biztosítva a régió, a helyi éghajlat és az őshonos természet fenntarthatóságát. A felek megállapodása szerint folyamatos megfigyelés alá kerül a terület érintett része, valamint a Sarkköri Környezetvédelmi Stratégia irányvonalain haladva megerősítésre kerülnek a nemzetközi kapcsolatok is. Az egyezmény aláírásakor szóba került egy koordinációs központ létrehozása is, amelyben az orosz űrügynökség, közlekedésügyi minisztérium és a katasztrófavédelmi minisztérium is részt vesz. Az olasz cégcsoport és a Rosneft között az orosz partmenti blokkok fejlesztéséről is szerződés született, a korábbi stratégiai együttműködés részeként.

Brüsszelben 8 európai energiavállalat vezérigazgatója tartott találkozót, azzal a céllal, hogy felhívják az EU vezetőinek figyelmét az európai energiaszektort fenyegető veszélyekre. A közös nyilatkozat szerint az energiapolitikára jellemző átláthatatlanság és a szabályzatokat körülvevő bizonytalanság előbb-utóbb egy olyan helyzethez fog vezetni, ahol a megszűnő energia-befektetéseknek köszönhető negatív hatások az ellátásbiztonság, a foglalkoztatási arány, és ezáltal az európai gazdaság vesztét fogják okozni. Az állásfoglalás ezen a helyzeten próbál javítani és többek közt kitér a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére, valamint a megújuló energiákkal kapcsolatos tevékenységek megerősítésére is.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Uj_Eni-tavlatok_nyiltak_meg_20130705.docx Letöltés