Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-12-18

Tigáz adományok a boldogabb karácsonyért

A Tigáz Zrt. az elmúlt évhez hasonlóan idén is 7 hazai jótékonysági szervezetnek nyújt segítő kezet azért, hogy boldogabbá tegye a rászorulók karácsonyát. A Társaság tartós élelmiszerekkel, valamint tisztító- és tisztálkodási szerekkel támogatja az intézményeket mintegy 5,5 millió forint értékben, emellett játékokkal és ruhaneműkkel segíti az alapítványokat a dolgozói adománygyűjtésnek köszönhetően.

A tavalyi sikeres adománygyűjtést követően a Tigáz Zrt. idén is 4 helyi és 3 országos jótékonysági intézményt támogat, hogy szebbé varázsolja a rászorulók karácsonyát. Ennek jegyében a Társaság a szolgáltatási területén élő nagycsaládosok, idősek és szűkölködők számára 5,5 millió forint értékben adományoz tartós élelmiszereket, valamint tisztító- és tisztálkodási szereket. Ezen felül a dolgozói adománygyűjtésnek köszönhetően játékokkal és ruhaneműkkel is szeretne örömet okozni első sorban a gyerekeknek.

„A Tigáz közel 1600 dolgozója elkötelezett az iránt, hogy önkéntes hozzájárulással segítse a helyi közösséget; ősszel közintézményi felújításban vettünk részt, karácsony közeledtével pedig az volt a fontos, hogy segítsünk azoknak is széppé tenni az ünnepeket, akiknek ez egyébként nem, vagy nehezen adatott meg. Hisszük, hogy ezzel nem csak a rászorulóknak szerezhetünk örömet, hiszen az ajándékok összegyűjtése és csomagokba rendezése minket is jó érzéssel töltött el. Öröm látni, hogy egy-egy aprósággal mekkora mosolyt csalhatunk mások arcára.” – nyilatkozta Száraz Gábor, a Tigáz Zrt. szóvivője.

„Nagy örömünkre szolgált, hogy idén is részt vehettünk a Tigáz adományozó programjában.

Az adományok egy részével az általunk fenntartott Rákospalotai Meixner Általános Iskola étkeztetését segítjük, ahol jelenleg 176 tanuló oktatása folyik.

Az alapítvány természetesen a rászoruló családok megsegítésére is gondol. A Társaság felajánlásával a nálunk fejlesztést, kiegészítő oktatást kapó, illetve az iskolába járó gyermekek, nehezebb sorsú családok támogatása is még inkább lehetővé válik.

A játékokból, konzervből, tésztából, olajból, rizsből, cukorból, lisztből, édességekből, tisztítószerekből álló csomagokkal 35-40 család számára tudjuk megkönnyíteni a karácsonyi készülődést.” - mondta Kovách Erzsébet, a Meixner Alapítvány titkára.

Kedvezményezettek:

Helyi szervezetek:

• Debreceni Csecsemőotthonért Alapítvány – Alapítvány a Reménysugár Otthonért

• Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány

• Human-Net Alapítvány, Nyíregyháza

• Szegényeket Támogató Alap Egri Alapítványa

Országos szervezetek:

• Meixner Alapítvány

• Kézenfogva Alapítvány

• Gyermekétkeztetési Alapítvány

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Tigaz_adomanyok_a_boldogabb_karacsonyert_20131218.docx Letöltés