Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-11-10

Szén-monoxid jelzős csalók – visszaélés a Tigáz nevével

Ismét csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik a vállalat megbízottjainak kiadva magukat szén-monoxid riasztó készülékek értékesítésével próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

Újabb, magukat TIGÁZ-DSO Kft. megbízottjainak kiadó csalók jelentek meg a Társaság ellátási területén, akik pénzt próbálnak kicsalni a fogyasztóktól szén-monoxid érzékelők eladásával. A Társaság tudomására jutott információk szerint az ál-munkatársak legutóbb Miskolcon tűntek fel november elején.

A csalók magukat a TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt. megbízottjainak kiadva azzal keresik fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy a korábban üzletkötő által ajánlott, 20 000 Ft. értékű szén-monoxid érzékelőt beszerelik.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem értékesítenek szén-monoxid érzékelő készüléket, valamint nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással, vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le.

A Társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A TIGÁZ megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben egyenruhát viselnek, és arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat.

Munkatársaink és megbízottaink a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket személyesen, otthonukban:

  • Műszaki átvétel
  • Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
  • Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
  • Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
  • Mérőhely ellenőrzés
  • Mérőhely leolvasás
  • Névátírás, fogyasztóváltáskor ellenőrzés
  • Hibaelhárítás
  • Díjhátralék behajtás

A TIGÁZ felhívja a fogyasztók figyelmét a fogyasztói rendszer karbantartásának, felülvizsgálatának időszaki elvégzésére. Kérjük, hogy szén-monoxid jelző készülék vásárlásakor körültekintően járjanak el.

A Társaság kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha az ellenőrzést végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be a fogyasztási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék Ügyfélszolgálatunkon a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_szenmonoxid_jelzos_csalok_20141110.docx Letöltés