Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

Rólunk

A Tigáz Csoport földgázelosztási és gázszolgáltatási tevékenységet végez Magyarország területének egyharmadán. A hajdúszoboszlói székhelyű Tigáz Zrt. méretét tekintve a legjelentősebb magyar gázszolgáltató társaság, amely egyre magasabb színvonalú szolgáltatást nyújt ügyfelei számára, jelentős hatást gyakorolva a gazdaságra és a foglalkoztatottságra egyaránt. Napjainkban több mint 33 ezer km hosszú elosztóhálózaton és csatlakozóvezetéken keresztül végez Társaságunk gázszolgáltatást, a hazai lakossági és közületi fogyasztók közel 35,4 százalékát ellátva.

A gázfogyasztó ügyfeleink létszáma 2009. év végére elérte az 1.263 ezer főt, melyből 1.172 ezer lakossági fogyasztó, 74 ezer pedig nem lakossági fogyasztó (ipari, mezőgazdasági, kommunális, kereskedelmi és egyéb). A fogyasztásuk összesen kb. 2,853 milliárd köbméter volt, amelynek több mint felét (1,6 milliárd köbméter) a lakossági célú értékesítés tette ki.

A Tigáz Csoport két fő részből áll, hiszen a földgázellátást szabályozó 2003. évi XLII. törvény, valamint a 2003/55/EK. Európai Parlamenti és Tanácsi irányelv előírásai értelmében a Tigáz Zrt. az energia- és gázpiac teljes liberalizációja során létrehozta a Tigáz-DSO Kft.-t, amely önállóan látja el az elosztói tevékenységet.