Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-04-12

Próbaállomásokat épít ki az Eni az elektromos autók feltöltési lehetőségeinek tesztelésére

Szándéknyilatkozatot írt alá az olasz áramszolgáltató vállalat, az Enel és az Eni. Az egyezmény célja egy olyan kísérleti program kifejlesztése, amely az elektromos autók feltöltési lehetőségeinek tesztelését teszi lehetővé.

Az olasz áramszolgáltató vállalat, az Enel vezérigazgatója, Fulvio Conti és az Eni elnöke, Paolo Scaroni együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Rómában az elektromos mobilitás stratégiai, technológiai, logisztikai és üzleti szempontjairól.

Az egyezmény értelmében a két vállalat egy kísérleti programot fejleszt ki elektromos autók feltöltési lehetőségeinek tesztelésére, melyek a tervek szerint az Eni töltőállomásain kerülnek majd kiépítésre.

Az elkövetkezendő hat hónap legfőbb célja, olyan megoldást találni, amellyel 2013 végére próbaállomások létesíthetőek a kijelölt helyeken. Ezen állomások segítségével 20-30 perc alatt feltölthetőek az elektromos járművek. A rapid töltőpontok lakott területen belül és kívül is megtalálhatók lesznek, így a környezetbarát autósok a városon kívülre is tervezhetnek hosszabb utakat.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Eni_elektromos_toltoallomasok_20130412.docx Letöltés