Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2016-04-21

Összeköt az energia - Ételosztó nap a rászorulókért Berettyóújfaluban

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a Tigáz Csoporttal karöltve ételosztó napot szervezett a rászorulókért Berettyóújfaluban. A program keretében a gázszolgáltató önkénteseinek segítségével több mint 300 adag ételt osztottak szét a nehéz életkörülmények között élő embereknek.

Ételosztó nap keretében igyekezett segíteni a hátrányos helyzetben élőkön a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Berettyóújfaluban. A közhasznú szervezet a Tigáz Csoport „Összeköt az energia” társadalmi felelősségvállalási programjának keretében kapott támogatásból több mint 300 adag ebédet készített el és osztott szét a város rászorulói között a társaság dolgozóinak segítségével.

A földgázszolgáltató immár másodszor szervezte meg az „Egy Tál Étel” elnevezésű jótékonysági adománygyűjtési napját, amelynek keretében a Tigáz Zrt. dolgozói saját készítésű sütemények kóstoltatásával becsületkasszába gyűjtöttek azért, hogy a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete minél több emberen segíthessen.

Az adománygyűjtés során országszerte a Tigáz Csoport hét telephelyén fogtak össze az önkéntesek (Hajdúszoboszló, Debrecen, Szolnok, Eger, Gödöllő, Miskolc, Budapest), a dolgozók segítő szándékának köszönhetően pedig közel 265 000 forint adomány gyűlt össze.

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének fő feladatai olyan társadalmi szükségletekre épülnek, mint pl.: szociális segítségnyújtás, véradásszervezés, elsősegélynyújtás, katasztrófa-készenlét, egészségnevelés, az ifjúság körében végzett humanitárius eszmék terjesztése. A megyének hét területi, 206 alapszervezete, 9001 tagja, 29 munkatársa és 838 önkéntese van, erre a bázisra támaszkodva látja el a vöröskeresztes feladatokat Hajdú-Bihar megyében. Területi szervezetei jelen vannak Debrecenben, Hajdúszoboszlón, Püspökladányban, Berettyóújfaluban, Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben és Hajdúnánáson egyaránt. Tevékenységében kiemelt szerepet kap a szegénység, és azon belül hangsúlyosan a gyermekszegénység enyhítése, az idősek helyzetének javítása és a családvédelem.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Eteloszto_nap_Berettyoujfaluban_20160421.docx Letöltés

Galéria