Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-10-10

„Összefogás” a helyi közösségekért

A Tigáz Zrt. a társadalmi felelősségvállalás jegyében elindította „Összefogás” elnevezésű projektjét, amelynek célja helyi közösségek támogatása oktatási-, szociális- és kulturális intézmények részleges- vagy teljes felújítása révén. A program részeként a debreceni Tócóskerti Óvoda, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye Családok Átmeneti Otthona is megújult.

A Tigáz Zrt. 2013-ban indította el az „Összefogás” programot, amelynek célja a helyi közösségek támogatása. Az „Összefogás” keretében a Tigáz dolgozói önkéntes munkájukkal járulnak hozzá oktatási-, szociális- és kulturális létesítmények részleges- vagy teljes felújításához, azért, hogy ezek az intézmények minél eredményesebben szolgálhassák a helyi közösségeket saját tevékenységük révén.

Idén négy nap leforgása alatt új köntöst kapott Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye Családok Átmeneti Otthona, valamint a Tócóskerti Óvoda is. A munkálatok elvégzéséhez szükséges nyersanyagot és eszközöket a Társaság biztosította.

A debreceni Tócóskerti Óvoda 240 kisgyermek számára jelenti a második otthont, ezért rendkívül fontos feladat várt a csapatra. A Tigáz önkéntesei felújították és lefestették az óvoda 500 m2 felületű kerítését, amiből 360 m2-t le is cseréltek, továbbá átfestették az épület 825 négyzetméternyi homlokzatát. Két napon át 35 jótékony munkavállaló dolgozott azon, hogy a kicsik egy szebb, megújult oviba térhessenek vissza nap mint nap.

A Gyermekvédelmi Intézményben szintén nagy szerep hárult a segíteni vágyókra, hiszen tennivalóban ezúttal sem volt hiány. A lakások és közösségi helyiségek összesen 800 m2-ét festették újra, mindezeken túl a Tigáz kültéri gyerekjátszóval, új, 4x4 méteres homokozóval, teljes konyhai berendezéssel, valamint közel 80 virág ültetésével és füvesítéssel tette szebbé az otthon környezetét.

Báthory Csabáné, a Tócóskerti Óvoda vezetője elmondta: „Hálásak vagyunk a Tigáz önkénteseinek segítségéért, hiszen pedagógusként az a legfontosabb számunkra, hogy a gyermekek minél jobb körülmények között és esztétikailag is megfelelő épületben tölthessék mindennapjaikat. Az önkéntesek nélkül az óvoda nem újulhatott volna meg két nap alatt.”

 „Intézményünk valamennyi munkatársa elhivatottan végzi munkáját. Felkészültségük, és a nehéz helyzetben lévő családok iránti elkötelezettségük teszi lehetővé azt, hogy szakmai tevékenységük keretében a rászorulók egyéni szükségleteihez igazodó válaszokat megtalálják. A Tigáz önkéntes munkájával szintén rendkívüli elhivatottságról tett tanúbizonyságot, amelynek köszönhetően az itt élők álmainak egy része valóra válhatott.” -nyilatkozta Farkas Ágnes, a Gyermekvédelmi Intézmény vezetője.

 „Az „Összefogás” újabb szimbóluma annak, hogy feladatunknak érezzük a helyi közösségek támogatását. Az otthon melegén túl az is fontos, hogy dolgozóink saját önkéntes munkájukkal segítsék az itt élő embereket, azt a közösséget, amelyben saját maguk és családjuk is él. Meggyőződésünk, hogy az igazi eredmény az, amikor a segítő szándék mindennapjaink gondolkodásának részévé válik. Bízom abban, hogy e két intézmény a továbbiakban hatékonyabban segítheti majd Debrecen közösségét.”- tette hozzá Fabrizio Dassogno, a Tigáz elnöke.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Osszefogas_a_helyi_kozossegekert_20131010.docx Letöltés

Galéria