Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2012-07-30

Nyáron is energiatakarékosságra nevel a Tigáz

Túl van a második tanéven az Összeköt az energia program, amely 2010 októbere óta a Tigáz Zrt. szolgáltatási területén élő általános iskolásokkal ismerteti meg a környezettudatos gondolkodás alapjait. Olyan hasznos tippeket igyekeznek kreatív és játékos módszerekkel megtanítani, amelyekkel némi odafigyeléssel és esetleg csekély befektetéssel jelentős mennyiségű pénzt és főleg energiát takaríthatnak meg a családok. Segítségükkel akár megspórolható az energia fogyasztás 30%-a is.

Több mint negyvenezer általános iskoláshoz jutott el eddig a Tigáz Zrt. Összeköt az energia nevű takarékossági programja. Négyszáz iskolai osztályban és több tucat nyári táborban találkozhattak a gyerekek a kampánnyal, amely az idei nyáron is töretlen lendülettel folytatódik.

 

Tavaly 230, idén pedig további közel 190 osztályban tartottak informatív előadást az oktatók. A program nem merül ki ennyiben: interaktív webes játék, letölthető információs anyagok segítségével lehet elmélyülni a rendhagyó tanóra ismereteiben  Az oktatás nyáron sem szünetel: tavaly 32 diáktáborba jutottak el a Tigáz munkatársai, idén viszont közel kétszer ennyi helyre jutnak majd el és ötezernél is több diákkal találkoznak személyesen.

 

A Tigáz eddigi nevelő és figyelemfelkeltő oktatói tevékenysége jól illeszkedik a nemrég bejelentett „Legyen Ön is tudatos energiafogyasztó!” című kampányhoz. Ennek keretében hat nagy energiaszolgáltató fogott össze, hogy a környezet védelmében tudatosságra és spórolásra szoktassák a fogyasztókat.

 

Az emberek gondolkodását, hozzáállását pedig számos tapasztalat szerint a leghatékonyabban gyerekkorban lehet formálni. Így a per pillanat a fiatalok számára egyszerű játéknak tűnő dolgok hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a jövőben felelős fogyasztóvá válva tegyék hozzá a magukét az ország energiagazdálkodásának fenntarthatóvá tételéhez.

 

 

 

TIGÁZ Zrt.

 

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Nyaron_is_energiatakarekossagra_nevel_a_Tigaz.doc Letöltés