Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-10-01

Nemzetközi események révén bővül az Eni térkép

Több fontos esemény erősítette a közelmúltban az Eni nemzetközi kapcsolatait. A Deutsche Bankkal közösen szervezett, „Nők az Üzletben és a Társadalomban - Határokon Átkelve” című konferencián a nők üzleti és társadalmi szerepének erősítésére helyezték a hangsúlyt, míg a kazahsztáni Kashagan mezőn az olajkitermelés megkezdését ünnepelték.

Az Eni számára igen fontos esemény volt az elmúlt évtizedek legnagyobb olajfelfedezése, a Kashagan mezőn megindult olajkitermelés. A terület kb. 35 milliárd hordónyi olajtartalékkal rendelkezik, így méretének, adottságainak, valamint környezeti és logisztikai jellemzőinek köszönhetően a világ legösszetettebb ipari projektjei közé sorolhatjuk. A kezdeti szakaszban a termelés eléri a napi 180 000 hordós teljesítményt, amely később napi 370 000 hordónyi mennyiségre bővül.
A mező fejlesztésére szánt konzorciumban az Eni 16.81%-os részesedéssel bír, az előállítás fejlesztéséért és megkezdéséért pedig az Agip KCO felelős.

Európai kapcsolatait is szorosabbra fűzte az Eni. A Deutsche Bankkal közösen rendezte meg a „Nők az Üzletben és a Társadalomban - Határokon Átkelve” című nemzetközi program olaszországi rendezvényét. A milánói esemény célja az volt, hogy aktuális európai kérdésekben új perspektívákat mutasson be olyan nők bevonásával, akik a saját területükön vezető szerepet töltenek be, ezáltal is erősítve a nők üzleti és társadalmi szerepét.

A konferencia résztvevői többek között Európa fenntartható fejlődéséről és Afrika szerepének erősödéséről hallhattak előadásokat olyan szakemberektől, mint a Nobel-békedíjas Leymah Gbowee, vagy a London Üzleti Iskola Gazdasági tanszékének igazgatója, Lucrezia Reichlin.

„Már hosszú évek óta kapcsolatban állunk Afrikával. Hisszük, hogy a kontinens tele van lehetőségekkel és virágzó jövő előtt áll. A közösen kidolgozott utat optimizmussal és magabiztossággal követjük a férfiak és a nők erőforrásait egyaránt felhasználva.
Az Eni elkötelezett a tehetség és a szaktudás továbbfejlesztése mellett, ezért szeretnénk a lehetőségeket mindenki számára elérhetővé tenni, átlépve a fizikai határokat, nemi és kulturális korlátokat.”

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Nemzetkozi_esemenyek_reven_bovul_az_Eni_terkep_20131001.docx Letöltés