Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-05-31

Nem várt eredményeket hoztak az Eni mozambiki mérései

A mozambiki gázmezőn végzett felmérések felülmúlták a várt eredményeket, Pakisztánban pedig újabb szárazföldi gázmezőt fedezett fel az Eni.

Az Eni befejezte a mozambiki Mamba South 3 gázmező területén végzett méréseket. Az eredmények túlmutatnak a becsült értékeken: a Mamba Complex teljes gázkészlete 2 trillió köbméterre tehető.

Az Eni a napokban véglegesíti a jelentős gázlelőhely fejlesztésére vonatkozó terveket, továbbá újabb kutatófúrásokat végez a még nem vizsgált területek szénhidrogén készleteinek felmérése céljából. Az Eni a terület 70%-os tulajdonrészével rendelkezik.

Pakisztánban is sikeres kutatómunkát folytat az olasz cégcsoport, Karachitól 270 km-re új szárazföldi gázmezőt fedezett fel. A logisztika szempontjából rendkívül kedvező elhelyezkedésű készletből napi csaknem egy millió köbméter gáz kerülhet kitermelésre.

Az Eni gyorsított eljárásának köszönhetően a felfedezett tartalékok hamar forgalomba kerülhetnek, ezáltal, mindössze három évvel a blokk megszerzése után már kereskedelmi forgalomba helyezhető lesz a gáz.

Ez a felfedezés az Eni országot átívelő kutatási stratégiájának egy újabb mérföldkövét jelenti, a hatékony működést pedig a mező közelében a Cégcsoport által már korábban létrehozott infrastruktúra is segíti. A területen további kútfúrások várhatóak.

Az Eni 2010-ben szerezte meg a blokkot és 45%-os részesedéssel bír a PPL (30%) és a KUFPEC (25%) társaságok mellett. A vállalat 2000 óta van jelen Pakisztánban, ahol az átlagosan napi 57 ezer hordónyi olaj kitermelésével (2012-es adatok szerint) az ország legnagyobb külföldi olaj- és gázkitermelőjévé vált.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Nem_vart_Eni_eredmenyek_20130531.docx Letöltés