Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-04-19

Megkezdte az Eni az olajkitermelést Angolában és Venezuelában, a Mexikói-öbölben pedig nyílt vízi blokkot szerzett

Az Eni által 40%-ban tulajdonolt PetroJunín megkezdte az olajkitermelést Venezuelában, az Angolában újonnan felfedezett kilencedik olajmező feltárása mellett. Az olasz cégcsoport az USA-ban is sikeres, öt nyílt vízi blokkot szerzett a Mexikói-öbölben.

Az Eni a világ számos pontján sikeresen tevékenykedik, legutóbb Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és az USA-ban akadtak kiaknázandó területek. 

A venezuelai állami olajtársaság, a PDVSA (60%) és ez Eni (40%) által közösen alapított vegyesvállalat, a PetroJunín megkezdte az olaj kitermelését a világ legnagyobb szénhidrogén készletét tartalmazó mező területén. A blokk 550 km-re, délre fekszik Caracastól, megközelítőleg 425 km2-en és körülbelül 35 milliárd hordónyi kőolajat rejt magában.

A helyszínen, kilenc hónappal a tervezett határidő előtt létesített finomító napi 15 000 hordót termel ki az év végéig, ez a mennyiség a tervek szerint 2015-re 75 000 hordónyi olajra emelkedik. A mező becsült élettartama 40 év, ez alatt 1500 kút fúrható. A higított kőolajból olajtermékek készülnek (diesel, nafta és LPG) exportálás céljából.

Napi 5000 hordónyi olaj kitermelése várható attól az angolai nyíltvízi mezőtől, amely 4107 m mélyen, 150 km-re fekszik a szárazföldtől. A vállalat 1980 óta termel ki kőolajat az afrikai országban, a kilencedik mező felfedezése pedig még inkább megerősíti Angola kiemelt helyét. A Cégcsoport a terület 35%-át birtokolja.

Az olasz cég az olajmezőinek bővítésén túl a földgázkészletekkel bíró blokkok számát is növeli. Öt, a Mexikói-öbölhöz tartozó nyílt vízi blokkot szerzett meg két új kulcsfontosságú területen. A Vállalat így 174 kutatási engedéllyel és 281 blokk érdekeltségeivel rendelkezik a régióban.

Az Eni 2009-ben írt alá egyezményt a Quicksilver Resources amerikai független földgáztermelő részvénytársasággal, miszerint 27,5% részesedéssel bír a nem-hagyományos gázt előállító „Alliance” terület fejlesztéseiben.
 

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Eni_olajkitermeles_Angola,Venezuela_20130419.docx Letöltés