Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-03-26

Madárvédő fóliákat helyez ki a TIGÁZ telephelyeinek ablakaira

A TIGÁZ Zrt. madárvédő fóliákat helyez ki telephelyeinek ablakfelületeire, megelőzendő az üvegnek csapódó madarak pusztulását.

A TIGÁZ rendkívül fontosnak tartja a természet, így a városi környezetben élő állatok, növények és madarak védelmét, ezért madárvédő fóliákat helyez fel telephelyeinek üvegfelületeire. Elsőként a hajdúszoboszlói épületekre kerülnek fel a madarak becsapódási veszélyének leginkább kitett ablakfelületekre a széles körben elterjedt, ragadozó madarak sziluettjét ábrázoló matricák. Az alakzatok a kisebb zsákmányállat-madarak öröklött félelmi viselkedésére hatnak, így tartva távol őket az üvegfelületektől. 

„A Társaság telephelyeinek környezetében számos madárfaj él, a tavasz közeledtével pedig egyre nagyobb számban jelennek meg az épületek közelében. Megelőzendő az esetleges baleseteket a TIGÁZ irodaházánál, megfogalmazódott az az elképzelés, hogy az ütközések elkerülése érdekében, speciális, a madarakat az üvegtől távol tartó fóliákat helyezzünk ki” – mondta Száraz Gábor, a TIGÁZ Zrt. szóvivője.

A madárütközések minden évszakban aktuálisak, de különösen a kora tavaszi és őszi vonulási, illetve a fiókák kirepülési időszakában. A madarak nem úgy látják az átlátszó üvegfelületeket, mint az emberi szem. Az átlátszóság, és bizonyos fényviszonyok esetében a szabad égboltot vagy éppen a faágakat visszatükröző üvegfelület az, ami számukra veszélyessé teszi az ablakokat.

A TIGÁZ Zrt. célja, hogy a hajdúszoboszlói székhely mellett, a jövőben a többi telephelyén is ilyen módon biztosítson védelmet a madarak számára.
 

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_TIGAZ_madarvedo_folia_20130326.docx Letöltés

Galéria