Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-07-14

Kiosztották a 2014-es Eni-díjakat

Az Eni Award 2014 díjátadó ünnepségén az olasz nagyvállalat ismét díjazta a leginnovatívabb energetikai és környezeti technológiákat.

Az Eni 2007 óta évente megrendezi díjátadó ünnepségét, amely arra hivatott, hogy az energetikai és környezetbarát technológiák terén elért eredményeket díjazza. Az évek során nemzetközileg is elismertté vált kezdeményezés célja a hatékony és fenntartható energiaforrások támogatása, valamint a kutatók új generációjának inspirálása. A 2014-es eseményre 1400 pályázat érkezett be.

A díj egyben az Eni tudományos kutatás és fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is jelképezi. Az idei római díjátadón Emma Marcegaglia, a vállalat elnöknője, és Claudio Descalzi vezérigazgató mellett Olaszország köztársasági elnöke, Giorgio Napolitano is részt vett.

A tudományos díj odaítéléséről a francia Gérard Férey professzor vezette, 23 tagú Tudományos Díj Bizottság dönt, mely a világ legnevesebb egyetemeinek és kutatóközpontjainak tudósaiból és vezetőiből áll.

Az Eni Innováció Elismerés díjra idén három olyan belső kutatócsoportot is jelöltek, akik különösen jelentős eredményeket értek el a vállalati innováció területén.

Az évek során több mint 25 Nobel-díjas tudós vett részt a projektben, és a világ minden pontjáról érkező kutatók ezrei küldték be munkáikat az Eni-díj elnyerésének reményében.

Az idei díjátadón többek között a szénhidrogéneket érintő új technológiákat, a mikroorganizmusok segítségével létrehozott bioüzemanyagok lehetőségét, valamint az újszerű, környezetbarát termelési technikákat díjazták.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Kiosztottak_a_2014-es_eni_dijakat_20140714.docx Letöltés