Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-11-20

Kétszer is körbetekerték a földet a Tigáz munkatársai

Elképesztő eredményekkel zárult a júliustól október végéig tartó Tigáz Bringázz a Munkába program, melynek során a Társaság 215 dolgozója döntött úgy, hogy a gépjárművet kerékpárra cseréli egy nemes cél érdekében. A Tigáz cserében vállalta, hogy a megtett kilométerek alapján támogatja az Aranyág Alapítványt, mely így 1,2 millió forintos adományban részesült.

Idén júliusban vette kezdetét a Tigáz Bringázz a Munkába programja, melynek során a Társaság arra bíztatta munkatársait, hogy válasszák a biciklizést a környezetet terhelő autózás és tömegközlekedés helyett. A kihívást vállaló 215 dolgozó összesen csaknem 93 ezer kilométert tett meg, mely az egyenlítő hosszának több mint kétszerese. A lelkes bringázók teljesítményének köszönhetően a Tigáz 1,2 millió forinttal támogatja az Aranyág Alapítványt.

A program során nem csupán az a távolság számított, melyet a program résztvevői a munkába menet tettek meg, hanem a mért időszakban letekert és a bringanaplóban regisztrált minden kilométer növelte az adomány összegét. A közösen megtett közel 93 ezer kilométer a Tigáz vezetékhálózatának csaknem háromszorosát teszi ki.

A résztvevők körében közel azonos volt a nemek megoszlása. A Társaság összes telephelyéről kerültek ki vállalkozó kedvű biciklisek, a legtöbben azonban a hajdúszoboszlói és a debreceni székhelyekről jelentkeztek. A munkába bringázók fejenként átlagosan 432 kilométert tettek meg a négy hónap alatt, ami körülbelül a Debrecen-Sopron távolságnak felel meg.

A Bringázz a Munkába program által a résztvevők nem csupán a beteg gyermekeket támogatták, hanem a környezetért, valamint saját egészségük megőrzéséért is sokat tettek. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy amennyiben a dolgozók a 93 ezer kilométeres távolságot autóval tették volna meg, úgy 11 tonna szén-dioxid került volna a légkörbe. A Tigáz bringásai a négy hónap leforgása alatt fejenként átlagosan mintegy tízezer kalóriát égettek el.

„Hálásak vagyunk azért a nagy erőfeszítésért, amit a Tigáz munkatársai hónapokon keresztül az Aranyág Alapítvány érdekében tettek. Nagyszerű, hogy ilyen sokan összefogtak, remélem, ez az adomány sok kisgyereknek fogja elhozni a mozgás örömét.” – mondta Donáth László, az alapítvány elnöke.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Ketszer_is_korbetekertek_a_foldet_20141120.docx Letöltés

Galéria