Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

Keresett kulcsszó: eni

2017-01-20

Továbbra is a fenntarthatóság útján az Eni

Az Eni a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, idén is folytatja a fenntartható működésért tett erőfeszítéseit. Az elmúlt időszak több kulcsfontosságú együttműködést, valamint elismerést is hozott.

Tovább »

2016-10-06

Ismét a maximumra „tekerték” a jótékonyságot a Tigáz munkatársai

Idén is kitettek magukért a Tigáz dolgozói a közel négy hónapos, „Biciklizz a Munkába” kezdeményezésük során, hiszen a Társaság 165 dolgozója döntött úgy, hogy a nemes cél érdekében kerékpárra cseréli autóját. A 2014 óta tartó program lényege, hogy a Tigáz vállalja a megtett kilométerek alapján minden évben támogat egy mozgássérülteket segítő alapítványt, melyek így maximum 1,2 millió forintos adományban részesülhetnek. Idén a debreceni Csodakutya Alapítvány örülhetett a támogatásnak.

Tovább »

2016-09-27

A Petroleum Economist 2016-ban is az Eni-t választotta az Év Kitermelő Vállalatának

A társaság az olaj- és gázipari termelési tevékenysége során gyakorolt innovatív megoldásaiért, valamint egyedülálló értékteremtő szemléletéért nyerte el immár másodszor a kitüntető díjat.

Tovább »

2016-09-27

A Petroleum Economist 2016-ban is az Eni-t választotta az Év Kitermelő Vállalatának

A társaság az olaj- és gázipari termelési tevékenysége során gyakorolt innovatív megoldásaiért, valamint egyedülálló értékteremtő szemléletéért nyerte el immár másodszor a kitüntető díjat.

Tovább »

2016-09-27

Az Eni belép a montenegrói upstream üzletágba

Az Eni szeptember 14-én koncessziós szerződést kötött a montenegrói kormánnyal az ország tengerpartjától nem messze található, négy tengeri blokk feltérképezését érintően.

Tovább »

2016-07-06

A Tigáz több tucat önkéntese segített Nagyhódos lakosainak

23 Tigáz dolgozó ajánlotta fel segítségét az alig több mint 100 fő lakosságú Nagyhódosnak, ahol az elmúlt hetek természeti csapásai sok idős és szegénységben élő ember otthonában okoztak súlyos károkat. A gázszolgáltató önkéntesei július 1-jén az egész napot azzal töltötték, hogy több épületnél újrarakják a teniszlabda nagyságú jég által szitává lyuggatott tetőcserepeket.

Tovább »

2016-05-27

Az Eni célja az emissziócsökkentés

Az Eni nagy lépést tett a klímaváltozás elleni harc felé, mely során egy, a hagyományos tevékenységei és a megújuló energiaforrásokból származó energiákat összekötő, új integrációs modellt hozott létre.

Tovább »

2016-04-13

Az Eni megkezdheti a kutatásokat Marokkóban

Az Eni farm-out megállapodást kötött a Chariot Oil & Gas vállalattal, amely négy, Marokkó partjaitól északra fekvő nyíltvízi gázmező kutatási engedélyét tartalmazza. A megállapodás érvénybe lépéséhez már csak a marokkói hatóságok és a jelenlegi partnerek jóváhagyása hiányzik.

Tovább »

2016-04-07

Az Eni új kutatási engedélyt kapott Ghánában

Az Eni megkapta a kutatási engedélyt a Ghána partjaitól nem messze, a Tano-medencében fekvő Cape Three Points Block 4 elnevezésű mezőre, így a vállalat tovább erősítheti jelenlétét a Nyugat-afrikai ország területén.

Tovább »

2016-04-04

Az Eni megkezdi a kitermelést a norvég Goliat mezőn

Az Eni elindítja a kitermelést a Hammerfest-től 85 km-re fekvő Goliat mezőn, Norvégia partjaitól nem messze, a Barents-tenger jégtől mentes területén.

Tovább »

2016-03-30

Az Eni hivatalosan is eladta Saipem részesedését

Hivatalosan is lezárult az Eni és a Saipem adásvételi szerződése.

Tovább »

2016-03-25

Az Eni újabb sikeres felfedezéseket tett Egyiptomban

Az Eni sikeres fúrást hajtott végre Egyiptomban az Abu Madi West gázmezőn, valamint befejezte a Zohr felfedezés első lehatároló kútjának kiépítését is.

Tovább »

2016-03-22

Az Eni három olaj- és földgáztelepet létesít a Zubair mezőn

Az Eni és a Kogas bejelentette, hogy új generációs olaj-, földgáz- valamint vízkezelő telepeket létesítenek az Irak déli részén fekvő Zubair mezőn.

Tovább »

2016-03-17

Engedélyezték az Eni mozambiki kitermelési tervét

Az Eni bejelentette, hogy a mozambiki kormány miniszteri tanácsa áldását adta a délkelet-afrikai ország partjai mellett felfedezett Coral földgázmező kitermelési tervének első szakaszára, amely körülbelül 140 milliárd köbméternyi földgázt érint.

Tovább »

2016-03-11

Az Eni megkapta a kitermelési engedélyt a Zohr gázmezőre

Jóváhagyta az egyiptomi olajipari minisztérium az Egas döntését, amely megadja a Zohr gázmezőn történő kitermelési engedélyt az Eninek.

Tovább »

2016-03-08

Bio-gumit állított elő cukorból az Eni

A teljesen megújuló energiaforrásból származó bio-butadién gyártása sikeresen a kísérleti szakaszba lépett – jelentette be az Eni-hez tartozó polimer és elasztomer gyártó Versalis és a biotechnológiai megoldások éllovasa, a Genomatica.

Tovább »

2016-01-19

Itt az Eni környezetbarát üzemanyaga!

Az Eni kifejlesztette új, környezetbarát üzemanyagát, amelynek összetevői - az Ecofining™ technológiának köszönhetően - 15%-ban megújuló anyagokból származnak.

Tovább »

2015-12-10

Megjelent az Eni legfrissebb Olaj és Gáz Világjelentése

Az Eni kiadta legfrissebb, 2014-re vonatkozó éves jelentését, amely a globális olaj- és gáztartalékokat, valamint az iparági termelést és fogyasztást elemzi. E szerint a tavalyi évben a legnagyobb hangsúlyt a nyersolaj minősége és a finomító üzletág kapta.

Tovább »

2015-11-10

Az Eni új lelőhelyre talált Kongó partjainál

Az Eni új földgáz és kondenzátum felfedezésről számolt be a napokban. A lelőhelyre Kongó partjaitól 20 km-re, a Nkala Marine tengeri mezőn akadtak rá, amely 3 km-re található a már kitermelés alatt álló Nene Marine mezőtől.

Tovább »

2015-10-09

Kiosztották a 2015-ös Eni-díjakat

Az Eni idén is díjazta a leginnovatívabb energetikai és környezeti technológiákat. A 2015-ös évben többek között a szénhidrogéneket érintő új technológiák, a hulladékhő villamos energiává való átalakítása, valamint a környezetbarát víztisztító és sótalanító technikák részesültek elismerésben.

Tovább »

2015-09-24

Az Eni-t választották az év felfedező vállalatának

A Petroleum Economist magazin az Eni-t választotta a 2015-ös év felfedező vállalatának. A szaklap immár tizedik alkalommal díjazta az energiaipar kiemelkedő alakjait, vállalatait és projektjeit.

Tovább »

2015-08-06

Az Eni ismét szerepel a rangos tőzsdei fenntarthatósági indexben

Sorozatban kilencedszer is beválasztották az Enit a világ egyik legelismertebb tőzsdei indexébe (FTSE4Good), mely a cégek környezeti, társadalmi és felelősségvállalási gyakorlatait elemzi.

Tovább »

2015-06-04

Társadalmi felelősségvállalási díjat kapott az Eni

Az Eni érdemelte ki az idei évben a nagy múltú nemzetközi szervezet, a Külpolitikai Egyesület Társadalmi Felelősségvállalás Díját. A tekintélyes elismerést Claudio Descalzi, az Eni vezérigazgatója vette át.

Tovább »

2015-05-20

Az Eni továbbra is segíti az energia elérését Afrikában

Az Eni részt vesz a „Hozzáférés az energiához Afrikában” címet viselő milánói szemináriumon, melyet a World Access to Modern Energy (WAME – Hozzáférés a Modern Energiához a Világban) szervez. Az eseményen az „Összefogás az Afrikai fejlesztési kihívások érdekében” című rendezvény egyik előadója Roberto Casula, az Eni fejlesztési, üzemeltetési és technológiáért felelős igazgatója lesz.

Tovább »

2015-05-12

Az Eni az afrikai országok hivatalos partnere a fenntarthatósági kezdeményezések terén

Az Eni lesz az afrikai országok hivatalos partnere a fenntarthatósági kezdeményezések terén a 2015-ös Expo Milano során. A május 1. és október 31. között Olaszországban megrendezett világkiállítást a legnagyobb élelmezéssel kapcsolatos eseményként tartják számon.

Tovább »

2015-04-03

Az Eni folytatja mianmari tevékenységét

Az Eni termelés-megosztási szerződéseket írt alá Mianmarban két nyílt vízi blokk feltérképezésére. Az MD-2 és MD-4 blokkokat érintő megállapodásokat Nay Pyi Taw, Mianmar energiaminiszterének jelenlétében írták alá.

Tovább »

2015-03-18

Az Eni ismét sikeres feltárási munkálatokat végzett Líbiában

Az Eni jelentős gáz és kondenzátum felfedezést tett a Líbiai-tengeren található Bahr Essalam South kutatási területen. Az olasz cégcsoport a feltárásra kijelölt Area D szektor 100%-os tulajdonosa és üzemeltetője az Eni North Africa BV leányvállalaton keresztül.

Tovább »

2015-03-05

Az Eni három évvel tovább kutathat Angolában

Az Eni engedélyt kapott az angolai hatóságoktól arra, hogy három évvel tovább kutasson nyersanyagok után a 15/06-os blokkban. Az olasz energiavállalat által feltárás alatt álló terület 350 kilométerre fekszik az ország fővárosától, Luandától.

Tovább »

2015-03-03

Az Eni megkezdi a kitermelést a Mexikói Öbölben

Az Eni hamarosan megkezdi a Louisiana partjaitól déli irányban 240 mérföldre fekvő, Mexikói-öbölbeli Lucius olajmező kitermelését. Az olasz vállalat 8,5%-os részesedéssel bír az Anadarko által vezetett projektben, és 30%-os tulajdonrésszel rendelkezik a közeli Hadrian South gázmezőben is.

Tovább »

2015-02-25

Az Eni közzétette 2014-es eredményeit

Az Eni közzétette 2014. utolsó negyedévére, valamint teljes évére vonatkozó eredményeit.

Tovább »

2015-02-25

Az Eni átmenetileg újraindítja a velencei krakkoló üzemet

Az Eni leányvállalata, a Versalis átmenetileg újraindítja az olaszországi Porto Marghera krakkoló (kémiai hőbontással foglalkozó) üzemet. Az telephely beindításával az Eni átmeneti segítséghez juttatja a Shell-t.

Tovább »

2015-02-24

Az Eni két terület feltárására kapott engedélyt Norvégiában

Az Eni engedélyt kapott a norvég Energia és Petróleum Minisztériumtól a Barents-tengeren és az Északi-tengeren található lelőhelyek feltárására a 2014-es engedélyezési eljárások lezárását követően.

Tovább »

2015-02-18

Az Eni 15 évre szóló projektet írt alá Ghánában

Az Eni is aláírta azt a megállapodást a ghánai miniszterelnökkel és az energiaügyekért felelős miniszterrel, melynek hála az OTCP (Offshore Cape Three Point) projekt tovább folytatódhat. Az egyezség szerint Ghána hőerőművei 15 éven keresztül kapnak majd belföldi gázellátást.

Tovább »

2015-02-09

Az Eni sikereket ért el számos új területen Egyiptomban

Az Eni kimagasló eredményeket ért el az egyiptomi gáz- és olajmezők feltárásával és a kitermeléssel kapcsolatban. Az olasz energiavállalat három új területen is megkezdheti a kutatásokat.

Tovább »

2015-01-22

Az olajtársaságok várhatóan 10-13%-kal csökkentik beruházásaikat

Claudio Descalzi, az Eni elnök-vezérigazgatója tegnap úgy nyilatkozott a Világgazdasági Fórumon, Davosban, hogy az Eni S.p.A. 65-70 dolláros hordónkénti olajár mellett is képes jól teljesíteni.

Tovább »

2015-01-19

Az Eni hamarosan megkezdi a kitermelést Portugáliában

Az Eni hamarosan megkezdi a gáz- és olajkitermelést Portugáliában, miután megvásárolta három tengeri lelőhely 70%-os tulajdonrészét a Petrogaltól.

Tovább »

2015-01-15

Az Eni megkezdi a kitermelést Kongóban

Az Eni megkezdi a kitermelést Kongóban a Nené Marine tengeri mezőn, mindössze nyolc hónappal azután, hogy megszerezte a jogosultságot a területen való működésre. Az olajmező 17 kilométerre fekszik Kongó partjaitól.

Tovább »

2015-01-13

Az Eni eladta 20%-os részesedését a Déli Áramlat gázvezetékben

Az Eni megvált érdekeltségétől a Déli Áramlat gázvezeték megépítéséhez fűződő projektben. Az olasz cégcsoporttól a Gazprom vásárolta meg a South Stream Transport holdingvállalat 20%-os tulajdonrészét.

Tovább »

2015-01-12

Az Eni engedélyt kapott a horvátországi feltárásra

Az Eni a horvát állam pályázatán elnyert licensz alapján hamarosan megkezdheti a horvátországi feltárási munkálatokat az Adriai-tenger kilences blokkjában.

Tovább »

2014-12-15

Újabb visszaélés a Tigáz nevével

Újabb csalók jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén. Novemberben szén-monoxid riasztó készülékeket próbáltak értékesíteni, most pedig műszaki biztonsági felülvizsgálat címén igyekeztek pénzt beszedni a Tigáz nevében. A csalók a Társaság megbízottjainak kiadva magukat próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

Tovább »

2014-11-24

Közönségdíjat nyert az Eni szuperszámítógépe

Közönségdíjat kapott az Eni szuperszámítógépe a HPCwire idei versenyén. A szuperszámítógépekkel foglalkozó szaklap az Olvasók és Szerkesztők Éves Gáláján honorálta az olasz nagyvállalatot olaj- és gázipari számítógépek kategóriában.

Tovább »

2014-11-13

Az Eni a legátláthatóbb vállalat a Transparency International szerint

Az Eni első helyezést ért el a Transparency International vállalati átláthatóságot vizsgáló éves felmérésében. A nemzetközi szervezet a korrupcióellenes programokat, a szervezeti átláthatóságot és a kulcsfontosságú pénzügyi információk teljes körű közzétételét vizsgálta.

Tovább »

2014-10-29

Az Eni megegyezett a koreai állami gázvállalattal

Az Eni együttműködési megállapodást kötött a KOGAS koreai nemzeti gázvállalattal, melynek köszönhetően a két társaság számos szektorban megerősíti a kapcsolatait, legfőképp a kitermelési üzletágban és a cseppfolyós földgáz területén.

Tovább »

2014-10-20

Eni: Az Egyesült Államok és Norvégia is lehagyta az OPEC tagországokat

Az Eni közzétette a világ gáz- és olajpiacát vizsgáló tanulmányának 2013-as eredményeit. A beszámolóból kiderül, hogy míg az Egyesült Államok és Norvégia jelentős növekedést tudott felmutatni, addig az OPEC-országok stagnálást mutattak. Az európai termelési és fogyasztói válság tovább folytatódott.

Tovább »

2014-10-17

Az Eni vezérigazgatója találkozott a frissen kinevezett kazah energiaminiszterrel

Claudio Descalzi találkozott Vlagyimir Skolnikkal, Kazahsztán új energiaügyi miniszterével és Szauat Minbajevvel, a KazMunaiGaz állami olajvállalat igazgatótanácsának elnökével. A kazah fejlesztések kiemelten fontos részét képezik az olasz cégcsoport portfóliójának a jövőben is.

Tovább »

2014-10-08

Új értékesítési és marketingigazgató a Tigáznál

Idén szeptember elején kinevezték Dott. Mauro Rinaudo-t a Tigáz Értékesítési és Marketing igazgatójának. Az 54 éves szakember az Eni csoporttól érkezett a Tigázhoz. Pályafutása során széles körű szakmai tapasztalatokra tett szert a gázszektorban szerte Európában. Kinevezését követően az értékesítési és marketing szakterületet vezeti.

Tovább »

2014-09-12

Az Eni megerősíti stratégiai célkitűzéseit

Az Eni jövőbeni stratégiai célja a cash flow növelése, igazodva a folyamatosan csökkenő európai piachoz. Claudio Descalzi, az Eni vezérigazgatója Londonban ismertette a vállalat középtávú stratégiáját a pénzügyi közönséggel

Tovább »

2014-09-10

Az Eni rendkívüli sikereket ért el Texasban, Egyiptomban, Gabonban és Mianmarban

Világszerte több helyen sikeres felfedező fúrásokat végzett az Eni a nyár folyamán. Olyan, ásványkincsekben gazdag területeken sikerült kísérleti gáz- és olajkitermelést végezni, mint Texas, Egyiptom és Gabon. A felfedezések eredményeként három milliárd hordónyi kőolaj és földgáz jövőbeni kitermelésére nyílt lehetőség.

Tovább »

2014-08-07

Az Eni három új kutatási engedélyt adott ki a Sonatrachnak Algériában

Az Eni három új kutatási engedélyt adott ki az algériai Sonatrachnak. A hozzájárulások alapján az Eni mint üzemeltető felhatalmazást ad az állami olajvállalatnak, hogy kutatásokat végezzen Dél-Algériában, a Timimoun és az Oued Mya medencékben.

Tovább »

2014-08-04

Elindult az Eni „Enjoy” autómegosztó programja Riminiben

Az Eni elindította „Enjoy” elnevezésű autómegosztó programját az olaszországi Riminiben, amelynek révén a város lakosai és turistái számára merőben új autóbérlési rendszer vált elérhetővé.

Tovább »

2014-07-30

Az Eni beindította új szuperszámítógép (HPC) rendszerét

Az Eni beüzemelte az ipari olaj és gáz tevékenységek legnagyobb és energiatakarékossági szempontból leghatékonyabb szuperszámítógépét, amely a vállalat második legfontosabb HPC (High Performanced Computing System) rendszere.

Tovább »

2014-07-14

Kiosztották a 2014-es Eni-díjakat

Az Eni Award 2014 díjátadó ünnepségén az olasz nagyvállalat ismét díjazta a leginnovatívabb energetikai és környezeti technológiákat.

Tovább »

2014-07-07

Stratégiai megállapodást kötött az Eni a KazMunayGas-szal, valamint a kínai állami CNOOC olajtársasággal

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az Eni vezérigazgatója, Claudio Descalzi, valamint a KazMunayGas (KMG) igazgatótanácsának elnöke, Szauat Minbajev. Az olasz vállalat emellett új, termelés-megosztási szerződést kötött a kínai állami CNOOC olajtársasággal a Dél-kínai tengeren, egy Hainan-sziget partjainál fekvő blokk feltérképezéséről.

Tovább »

2014-06-11

Új olaj és gázfelfedezések a Barents-tengeren és Mozambik partjai mellett

Az Eni a Statoil norvég állami olajvállalattal közösen végzett kutatási projektje során új olaj- és gázmezőt fedezett fel a Barents-tengeren. Emellett az olasz társaság sikeresen feltérképezte az Agulha felfedezést Mozambik partjainál.

Tovább »

2014-06-06

Új vezérigazgató az Eni élén

Új vezérigazgatót választott az Eni igazgatótanácsa. Claudio Descalzi Paolo Scaronit váltja az olasz vállalat élén.

Tovább »

2014-05-28

Eni és Gazprom megállapodás a gázellátási feltételek felülvizsgálatáról

Alekszej Miller, a Gazprom és Claudio Descalzi, az Eni vezérigazgatója közös egyezményt írt alá a gázellátási szerződések feltételeinek felülvizsgálatáról. A megállapodás szerint az ellátási árak csökkennek, valamint az árindexálásban is lényeges változás várható a piaci körülményekhez való teljes igazodás érdekében.

Tovább »

2014-05-08

LNG töltőállomást nyit a tehergépkocsiknak az Eni Olaszországban

Az Eni megnyitotta Piacenzában Olaszország első nehéz tehergépkocsiknak szánt cseppfolyós földgáz (LNG) töltőállomását.

Tovább »

2014-04-30

Eni válaszok a gázpiaci- és nemzetközi változásokra

A változó gázpiaci- és nemzetközi helyzetre reagálva az Eni tárgyalásokat kezdeményezett a Statoil-lal a hosszú távú gázszerződések feltételeinek módosításáról, valamint Jurij Prodan, ukrán energetikai miniszterrel az ország könnyebb földgáz-hozzáférhetőségének biztosításáról.

Tovább »

2014-02-28

Az Eni és a Statoil előszerződést köt a hosszú távú gázszerződések feltételeinek módosításáról

Az Eni és a Statoil norvég olajvállalat előszerződést írt alá a hosszú távú gázszerződések feltételeinek módosításáról, amelyek többek között az árazásra és a mennyiségre vonatkoznak.

Tovább »

2014-02-27

Az Eni jelentős felfedezést tett Kongó partjainál

Az Eni kutató fúrásai során új felfedezést tett. Az olajvállalat jelentős mennyiségű földgáz- és olajbázisra talált Kongó partjai közelében.

Tovább »

2014-02-21

Az Eni jelentős felfedezést tett Kongó partjainál

Az Eni kutató fúrásai során új felfedezést tett. Az olajvállalat jelentős mennyiségű földgáz- és olajbázisra talált Kongó partjai közelében.

Tovább »

2014-01-17

Ügyfélszolgálati alkalmazás a Tigáztól

A fogyasztók számára könnyebb ügyintézés támogatására a Tigáz Zrt. elkészítette a Tigáz alkalmazást, mellyel mind az általános ügyintézés, mind pedig az aktuális feladatok egyszerűen végrehajthatók. Az okoseszközökre fejlesztett applikációt Android és iOS rendszerekre ingyenesen lehet letölteni a Google Play és AppStore áruházakból.

Tovább »

2013-11-14

Az Eni megnyitotta a világ legfejlettebb zöld adatközpontját

Alig több mint két évvel az alapkőletétel után az Eni megnyitotta új, zöld adatközpontját, az olaszországi Ferrera Erbognone-ben. A létesítmény egyik fő célja, hogy jelentősen csökkentse a szennyezőanyag kibocsátást az IT szolgáltatások terén.

Tovább »

2013-10-30

Az Eni az első a korrupcióellenes programok átláthatósága terén

Az Eni első helyezést ért el az olasz cégek korrupcióellenes programjainak átláthatóságát mérő felmérésben. A kutatást a Transparency International Olaszország végezte az olasz cégek átláthatóságát és korrupcióellenes tevékenységét érintő vállalati jelentések alapján.

Tovább »

2013-10-11

„Összefogás” a helyi közösségekért

A Tigáz Zrt. a társadalmi felelősségvállalás jegyében elindította „Összefogás” elnevezésű projektjét, amelynek célja helyi közösségek támogatása oktatási-, szociális- és kulturális intézmények részleges- vagy teljes felújítása révén. A program részeként a debreceni Tócóskerti Óvoda, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye Családok Átmeneti Otthona is megújult.

Tovább »

2013-10-07

Eni elismerések a fenntarthatóság jegyében

Az Eni a korábbi évekhez hasonlóan, idén is felkerült a fontos fenntarthatósági indexek - az FTSE4 Good Index és a Dow Jones Fenntarthatósági Index – listájára. A rangsorban való szereplés a vállalat fenntarthatósági teljesítményének elismerését jelenti.

Tovább »

2013-10-01

Nemzetközi események révén bővül az Eni térkép

Több fontos esemény erősítette a közelmúltban az Eni nemzetközi kapcsolatait. A Deutsche Bankkal közösen szervezett, „Nők az Üzletben és a Társadalomban - Határokon Átkelve” című konferencián a nők üzleti és társadalmi szerepének erősítésére helyezték a hangsúlyt, míg a kazahsztáni Kashagan mezőn az olajkitermelés megkezdését ünnepelték.

Tovább »

2013-09-19

Már 66 ezren igényeltek Tigáz hűségkártyát

A Tigáz 2012 tavaszán indította útjára hűségprogramját; 2012 májusa óta 66 ezer kártyaigénylés érkezett a legnagyobb hazai vezetékes gázszolgáltatóhoz. A Társaság kezdeményezésére az Eni Hungária Zrt., az Unicredit Bank és egyéb cégek összefogása után az ügyfelek ma már több mint 250 elfogadóhelyen élhetnek a kedvezményes vásárlás lehetőségével.

Tovább »

2013-09-02

Erősebbre fűzte afrikai kapcsolatait az Eni

Paolo Scaroni, az Eni vezérigazgatója több afrikai ország vezetőjével találkozott az elmúlt hetekben. A tárgyalássorozat egyik legfontosabb helyszíne a Kongói Köztársaság volt, ahol jelentős mennyiségű gázt és nyersolajat is talált az olasz cégcsoport, míg Algériában a gazdasági kapcsolatokról és a további együttműködésekről szóltak a megbeszélések.

Tovább »

2013-08-02

Eni fejlesztések az iraki és orosz piacon

Az iraki Zubair olajmező fejlesztését célozta meg az Eni a South Oil Company-vel és az Iraki Olajminisztériummal korábban megkötött szolgáltatói szerződés kiegészítésével, emellett a Rosneft-tel közösen szeizmikus méréseket indít a Barents-tenger Oroszországhoz tartozó részén. Cipruson és Togóban a jövőbeni lehetőségekről tárgyalt Paolo Scaroni, az olasz cégcsoport elnöke.

Tovább »

2013-07-18

Gázszerelő igazolványának azonnali visszavonását kezdeményezte a Tigáz

Egy debreceni, a Tigáz-DSO Kft. ellátási területén rendszeresen biztonsági felülvizsgálatot végző, szolgáltatótól független gázszerelő igazolványának azonnali visszavonását kezdeményezte a Tigáz a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalnál.

Tovább »

2013-07-05

Új Eni-távlatok nyíltak meg a norvég, orosz és venezuelai piacon

Hajdúszoboszló, 2013. július 5. – Négy új kutatási engedélyt kapott Norvégiában az Eni, míg az olasz cégcsoport elnöke a venezuelai elnökkel és szakminiszterrel tárgyalt a korábban feltárt gázmezőket érintő programokról. Emellett a vállalat az orosz Rosneft-tel közös nyilatkozatot írt alá a környezet és a biodiverzitás védelméről, valamint szerződést kötött az orosz part menti blokkok fejlesztéséről is. Ezen túl részt vett azon a brüsszeli találkozón, amelyen 8 európai energiavállalat képviselői

Tovább »

2013-06-14

+1°C-kal 125 család 4 évi energiafelhasználása takarítható meg!

A környezettudatos gondolkodás jegyében június 17-től ismét nyakkendő és zakó nélkül jár(hat)nak munkahelyükre az Eni és így a Tigáz dolgozói is.

Tovább »

2013-05-31

Nem várt eredményeket hoztak az Eni mozambiki mérései

A mozambiki gázmezőn végzett felmérések felülmúlták a várt eredményeket, Pakisztánban pedig újabb szárazföldi gázmezőt fedezett fel az Eni.

Tovább »

2013-05-03

Bio-alapú butadién gáz előállításáról írt alá egyezményt a Versalis és a Genomatica

Az Eni-hez tartozó Versalis petrolkémiai vállalat és az amerikai vegyipari vállalat, a Genomatica közös fejlesztési és engedélyeztetési egyezményt írt alá bio-alapú butadién előállításáról.

Tovább »

2013-04-19

Megkezdte az Eni az olajkitermelést Angolában és Venezuelában, a Mexikói-öbölben pedig nyílt vízi blokkot szerzett

Az Eni által 40%-ban tulajdonolt PetroJunín megkezdte az olajkitermelést Venezuelában, az Angolában újonnan felfedezett kilencedik olajmező feltárása mellett. Az olasz cégcsoport az USA-ban is sikeres, öt nyílt vízi blokkot szerzett a Mexikói-öbölben.

Tovább »

2013-04-12

Próbaállomásokat épít ki az Eni az elektromos autók feltöltési lehetőségeinek tesztelésére

Szándéknyilatkozatot írt alá az olasz áramszolgáltató vállalat, az Enel és az Eni. Az egyezmény célja egy olyan kísérleti program kifejlesztése, amely az elektromos autók feltöltési lehetőségeinek tesztelését teszi lehetővé.

Tovább »

2013-03-14

Eni sikerek a vietnámi, mozambiki és orosz piacon

Az Eni Csoport újabb megállapodást kötött a vietnámi állami olajtársasággal, a PetroVietnammal, emellett pedig Oroszország legnagyobb olajtermelőjével, a Rosneft-tel is stratégiai szerződést írt alá. A Cégcsoport sikeres üzleti tevékenységét további földgázmező feltárásával folytatta Mozambikban.

Tovább »

2013-02-22

Új olajmező feltárása mellett folytatja a gázkitermelést az Eni Afrikában

Az olasz székhelyű Eni Csoport új olajmezőt fedezett fel az egyiptomi Nyugati sivatagban, emellett pedig folytatja a gázkitermelést Algériában.

Tovább »

2013-02-15

Vietnámmal és Ciprussal is szerződést kötött az Eni

Az olasz székhelyű Eni Csoport ázsiai szerepét tovább erősíti a PetroVietnam nemzeti olajtársasággal megkötött, a helyi és nemzetközi üzleti lehetőségek fejlesztését célzó szerződése, míg a koreai Kogas-szal közösen létrehozott konzorcium jogán három nyílt tengeri blokkot szerzett Cipruson a vállalat.

Tovább »

2013-02-07

Sikeres fúrásokat végzett az Eni Ghánában

Az olasz székhelyű Eni Csoport miután Líbiában újrakezdte szárazföldi kutatófúrásait, valamint Mozambikban új gázlelőhelyeket fedezett fel, eredményesen zárta Ghánában a Tano-medencében található Sankofa East nyílt tengeri mezőn végzett első kutatófúrásait is. Afrika mellett azonban Ázsiában is komoly szerephez jut a Cégcsoport, Japán és Dél-Korea cseppfolyós földgázt vásárol az Eni-től.

Tovább »

2013-01-17

Mozambikban új gázlelőhelyeket, Líbiában olajmezőt tár fel az Eni

Hajdúszoboszló, 2013. január 17. – Az olasz székhelyű Eni Csoport - miután a Fenntartható Fejlődési Szolgáltatáshálózat felelősnek jelölte a fekete-afrikai országok energiaügyeiért - bejelentette, hogy Mozambikban gázlelőhelyeket fedezett fel, míg Líbiában újrakezdi szárazföldi kutatófúrásait.

Tovább »

2012-12-14

Eni a fenntartható fejlődésért

Hajdúszoboszló, 2012. december 14. - Az olasz székhelyű, magyar érdekeltséggel is bíró Eni energiaforrások tekintetében igen nagy hangsúlyt fektet a fenntartható működés kialakítására, amelynek két fő mozzanata valósult meg 2012 novemberében. A Cégcsoport nem csak egy saját fejlesztésű, új technológiákon alapuló napenergia állomás prototípusát nyitotta meg Rómában, hanem az Energiát Fekete-Afrikának projekt keretein belül felelős szerepet vállalt a fekete-afrikai országok energiaügyeiért is.

Tovább »

2012-12-06

Naponta 800-1 000 ügyfél kíván csatlakozni a Tigáz hűségprogramjához

A Tigáz 2012 tavaszán indította útjára hűségprogramját. A legnagyobb hazai vezetékes gázszolgáltató kezdeményezésére az Eni Hungária Zrt., az Unicredit Bank, valamint a Vodafone és egyéb cégek összefogása után ma már közel kétszázötven elfogadóhelyen élhetnek a kedvezményes vásárlás lehetőségével a szolgáltató ügyfelei. Közülük eddig csaknem 40 000-en igényelték a hűségkártyát.

Tovább »

2012-10-05

Eni hírek

350 km-re északra a legnépesebb pakisztáni várostól, Karacsitól jelentős gázmezőt fedezett fel az Eni, Ve-lencében pedig a „Környezetbarát Finomító” program részeként újszerű, kiváló minőségű bioüzemanyag termelő „bio-finomítóvá” alakítja át a velencei létesítményét.

Tovább »

2012-06-20

Együttműködés a környezetünkért

Számos hazai egyetemmel együttműködve komoly eredményeket ért el a környezetvédelem és az energiahatékonyság terén a TIGÁZ Zrt. az elmúlt évben. Jelentősen sikerült csökkenteni a cég energiafelhasználását, s emellett visszaesett a hálózati gázszivárgás is. Minderről és más eredményekről is a vállalat nemrég közzétett fenntarthatósági jelentése számolt be.

Tovább »

2012-06-20

Nyakkendő nélkül

A környezettudatos gondolkodás jegyében június 4-től ismét nyakkendő és zakó nélkül jár(hat)nak munkahelyükre az Eni és így a Tigáz dolgozói is. A korábbi évek során már nagy sikert aratott az „Eni leveszi a nyakkendőt” elnevezésű energiatakarékossági kezdeményezése, melyben a Tigáz mind az 1600 dolgozója részt vesz. Azáltal, hogy az energetikai vállalat dolgozói a nyári időszakban könnyebb ruházatot választanak, hozzájárulnak a klímaberendezések környezettudatosabb és ésszerűbb használatához, a

Tovább »

2012-06-15

TIGÁZ Zrt. Hűségprogram sajtóanyag

A Tigáz hűségprogramja egyedülálló összefogással valósult meg, amely a legnagyobb hazai vezetékes gázszolgáltató szerződés szerint fizető ügyfelei szá-mára nyújt számos kedvező lehetőséget. Az Eni Hungaria Zrt., az UniCredit Bank, valamint a Vodafone és számos egyéb partner együttműködésével megvalósuló kezdeményezés nemcsak fix kedvezményeket ígér, hanem a háztartási kiadások jelentős csökkentéséhez is hozzájárul.

Tovább »