Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2012-12-06

Karácsonykor beteg gyerekek is részt vesznek az „Összeköt az Energia” programban

Az általános iskolákban már jól ismert és népszerű „Összeköt az Energia” elnevezésű program idén karácsonykor több észak-kelet magyarországi kórház gyermekosztályára, valamint anya- és gyermekotthonokba látogat el, hogy az intézmények lakói is játékos formában tanulhassanak az energiatudatosságról.

 

A Tigáz 2010 óta nagy sikerrel futó energiatakarékossági általános iskolai programja („Összeköt az Energia) karácsonykor a Télapóval és egy segítő angyallal a szolgáltatási területén található kórházak gyerekosztályaira, valamint anya- és gyermekotthonokba látogat el, hogy az intézmények lakóinak karácsonyába egy kis vidámságot csempésszenek, és közös játékkal lepjék meg őket. A Tigáz csapata a foglalkozás során egy óriás méretű, 3 x 3 méteres, látványos társasjáték segítségével tanítja meg a gyermekeknek az energiatakarékosság alapjait, ahol a bábuk ők maguk lesznek.

 

A kezdeményezés első állomásán, a debreceni Gyermekklinikán a szervezők közel 100 gyermeknek szereztek örömet az izgalmas játékkal, akik ennek köszönhetően néhány órára megfeledkezhettek betegségükről, miközben hasznos és érdekes információk birtokába juthattak az energiatakarékossággal kapcsolatosan. A Tigáz emellett saját, mini társassal is megajándékozta a klinika lakóit.

 

„Társaságunk mindig is fontosnak tartotta a rászorulók, közülük is kiemelten a gyerekek támogatását. A Meglepetés nap elindításával szeretnénk felhívni a szolgáltatási területünkön élők figyelmét arra, hogy akár egy apró gesztussal, játékkal vagy egyéb programmal vidámabbá lehet tenni a rendhagyó körülmények között élő apróságok karácsonyát és elfeledtetni velük a hétköznapok nehézségeit.” - indokolta az Összeköt az Energia program kereteinek kitágítását Száraz Gábor, a Társaság szóvivője.

 

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Tigaz_Meglepetes_nap_20121206.docx Letöltés

Háttér információk

  • Hatterinformacio_Tigaz_Meglepetes_nap20121206.doc Letöltés

Galéria