Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2016-07-01

Jobb körülmények között tanulhatnak a diákok Hajdúszoboszlón

Megújult a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola külső és belső környezete, így a diákok ősszel már egy szebb, barátságosabb épületben kezdhetik az új tanévet. Az intézmény részleges felújítsa a Tigáz Csoport és csaknem 80 önkéntes dolgozójának, valamint további 19 önkéntes tanár, szülő munkájának köszönhetően valósult meg.

A Tigáz Csoport 2013-ban indította útjára Összefogás elnevezésű kezdeményezést, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a közösségi célok szolgálatára. Ennek elérése érdekében a Társaság és dolgozói oktatási, szociális és kulturális intézmények megújításáért fognak össze évről évre. Ennek révén közel 500 önkéntes „kéz” segítségével négy év alatt már öt közintézmény kapott új külsőt csaknem 50 millió forint összértékben (Támogatott intézmények: 2013. Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézménye Családok Átmeneti Otthona, valamint a Tócoskerti Óvoda /Debrecen/, 2014. Stadion Sport Tagóvoda /Miskolc/, 2015. Palotakerti Óvoda /Gödöllő/). A Tigáz Csoport önkéntesei segítségével idén újabb gyermekintézmény újult meg.

A program története során most először nem csak a Tigáz munkatársai álltak munkába, az iskola tanárokból és szülőkből álló csoportja is csatlakozott az önkéntes munkához. A dolgos kezeknek köszönhetően ezúttal a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola öltözött új köntösbe, méghozzá kívül és belül egyaránt. A segíteni vágyók azon túl, hogy kifestették a suli folyosóit és beltéri szekrényeit, renoválták, illetve kicserélték a folyosók lambériáit, valamint lecsiszolták és újramázolták a kerítést, továbbá befüvesítették az iskola udvarát.

"Hálával és köszönettel tölt el minket, hogy vannak még olyan önzetlen emberek, vállalatok, akik anyagi és emberi erőforrást nem sajnálva segíteni akarnak. Ezzel nemcsak a közösség javát szolgálják, hanem példát mutatnak a felnövekvő nemzedéknek is. Ugyanakkor olyan lehetőséget biztosítanak szülők, pedagógusok számára, amely közelebb hozza őket egymáshoz. Köszönjük, hogy megújult az intézményünk, és ősszel egy otthonosabb iskolában tudják kezdeni az új tanévet a diákjaink, munkatársaink" – mondta Patai Anikó, intézményvezető.

„Az „Összefogás” társadalmi felelősségvállalásunk egyik legszebb momentuma. Eddig és ezt követően is kiemelten fontos számunkra, hogy segítsük azt a helyi közösséget, amely körében a Tigáz nap mint nap biztosítja szolgáltatását. Továbbra is hivatásunknak érezzük a helyi közösségek támogatását, az ő sikereik és megújulásuk a Tigáz Csoport számára is siker. Meggyőződésünk, hogy az igazi eredmény az, amikor a segítő szándék gondolkodásunk részévé válik” – mondta Fabrizio Dassogno, a Tigáz elnöke.

A Bárdos Lajos Általános Iskola 1962-ben nyitotta meg kapuit azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az alapszintű oktatáson túl tovább vigyék Kodály Zoltán örökségét, és hozzájáruljanak a magyar ének-zene oktatás népszerűsítéséhez. Ennek jegyében az intézményben a diákok nem csupán ének-zene tagozatos osztályban tanulhatnak, de énekkarok, valamint a nevelőtestület által megalapított művészeti iskola jóvoltából néptánc foglalkozások, továbbá kézműves és rajzszakkörök is hozzájárulnak a gyerekek fejlesztéséhez. A magas szintű szakmai munka ugyanakkor nem óvja meg az iskolát az idő vasfogától, az intézmény állapota az utóbbi években jelentősen romlott, a felújítás mostanra égetően szükségessé vált.
 

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Jobb_korulmenyek_kozott_tanulhatnak_a_diakok_20160701.docx Letöltés

Galéria