Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2016-01-19

Itt az Eni környezetbarát üzemanyaga!

Az Eni kifejlesztette új, környezetbarát üzemanyagát, amelynek összetevői - az Ecofining™ technológiának köszönhetően - 15%-ban megújuló anyagokból származnak.

Az Eni Diesel+ elnevezésű hajtóanyag az olasz nagyvállalat velencei, bio-finomító üzemében készül, amelyet az Eni a világon elsőként alakított ki - meglévő olajfinomító üzeméből. A saját fejlesztésű Ecofining™ technológia (2006-ban hozta létre a Honeywell UOP együttműködésével) alkalmazásával az Eni a növényi olajat olyan komplett szénhidrogén termékké alakítja át, amely legyőzi a hagyományos biodízelt érintő problémákat.

Az Eni laboratóriumaiban elvégzett tesztek megmutatták, hogy az 5% biodízelt tartalmazó, hagyományos üzemanyagokhoz képest az Eni Diesel+ nemcsak jelentősen meghosszabbítja a motor élettartamát, de 4%-kal csökkenti a fogyasztást, segíti a hidegindítást, és a magas cetánszámának köszönhetően a motorzajt is mérsékli.

A termék innovációs hatása környezeti szempontból csakugyan jelentős: az Eni Diesel+ gyártási ciklusa jóval fenntarthatóbb, hiszen átlagosan 5%-kal járul hozzá a CO2 kibocsátás csökkentéséhez. Az Euro 5 szabványoknak megfelelő járműveken végzett tesztek pedig jelentősen kevesebb szennyező anyag kibocsátását bizonyították - az elégetlen szénhidrogének és szén-oxid mértéke akár 40%-al, a részecske kibocsátás akár 20%-al is csökkenthető.

2016. január 18-ával kezdődően az új Eni Diesel+ prémium üzemanyag több mint 3500 olasz benzinkúton vált elérhetővé a vásárlók számára. Az Eni Diesel+ használatának elterjesztése érdekében az üzemanyag ugyanazon az áron érhető el, mint az Eni Blu Diesel+, mellyel az Eni töltőállomások korábban szolgáltak.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Itt_az_Eni_kornyezetbarat_uzemanyaga_20160119.docx Letöltés