Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-02-16

Ismét visszaélnek a Tigáz nevével, ezúttal Putnokon

Újabb ”trükkös szakemberek” jelentek meg a TIGÁZ-DSO Kft. ellátási területén, akik ezúttal Putnokon próbálnak gázkészülékek flexibilis csatlakozó csöveinek kicserélésére előleget beszedni a gyanútlan fogyasztóktól. A trükközők a Társaság megbízottjainak kiadva magukat próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

Ismét, magukat TIGÁZ-DSO Kft. megbízottjainak kiadó trükkös szakemberek jelentek meg a Társaság ellátási területén. Novemberben szén-monoxid riasztó készülékeket próbáltak értékesíteni, decemberben műszaki biztonsági felülvizsgálat címén igyekeztek pénzt beszedni, ezúttal pedig gázkészülékek flexibilis csatlakozó csöveinek kicserélésére próbálnak előleget beszedni Putnokon, a Tigáz nevében.
A magukat a TIGÁZ-DSO Kft./TIGÁZ Zrt. megbízottjainak kiadó, illetve a Társaságokra hivatkozó trükközők azzal keresik fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy gázkészülékeik, berendezéseik egyes flexibilis csatlakozó csöveinek kicserélése kötelező, amit ők orvosolnak - természetesen azonnal készpénzt, előleget kérve.

A TIGÁZ Zrt. és a TIGÁZ-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a Társaság munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a TIGÁZ Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le.

A Társaság arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A TIGÁZ megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, TIGÁZ arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat.

Felhívjuk fogyasztóink figyelmét, hogy a gézkészülékek csöveit csak abban az esetben kell kötelezően kicserélni, amennyiben erről biztonsági felülvizsgálati jegyzőkönyv rendelkezik, vagy gázszivárgás lép fel. Az elvégzendő feladatokat illetően minden esetben kérjenek előzetes, írásos ajánlatot több vállalkozótól is, hogy az árakat összehasonlítva eldönthessék mely vállalkozótól kívánják a munkavégzést megrendelni.

Munkatársaink és megbízottaink a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket személyesen, otthonukban:
• Műszaki átvétel
• Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
• Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
• Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
• Mérőhely ellenőrzés
• Mérőhely leolvasás
• Névátírás, fogyasztóváltáskor ellenőrzés
• Hibaelhárítás
• Díjhátralék behajtás
• Műszaki-biztonsági felülvizsgálat

A Társaság kéri fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be a fogyasztási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék Ügyfélszolgálatunkon a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.
 

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Ismet_visszaelnek_a_tigaz_nevevel_20150216.docx Letöltés