Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2016-10-06

Ismét a maximumra „tekerték” a jótékonyságot a Tigáz munkatársai

Idén is kitettek magukért a Tigáz dolgozói a közel négy hónapos, „Biciklizz a Munkába” kezdeményezésük során, hiszen a Társaság 165 dolgozója döntött úgy, hogy a nemes cél érdekében kerékpárra cseréli autóját. A 2014 óta tartó program lényege, hogy a Tigáz vállalja a megtett kilométerek alapján minden évben támogat egy mozgássérülteket segítő alapítványt, melyek így maximum 1,2 millió forintos adományban részesülhetnek. Idén a debreceni Csodakutya Alapítvány örülhetett a támogatásnak.

Idén májusban is kezdetét vette a Tigáz immár hagyományosnak mondható Biciklizz a Munkába programja, mely során a Társaság arra bíztatja munkatársait, hogy a környezetkímélő biciklizést válasszák a szennyező közlekedési eszközök helyett. A kihívást vállaló 165 önkéntes összesen csaknem 70 ezer kilométert tett meg. A lelkes bringázók teljesítményének köszönhetően a Tigáz 1,2 millió forinttal támogatja a Csodakutya Állatasszisztált Terápiás Közhasznú Alapítványt.

A 2009-ben alapított Csodakutya Állatasszisztált Terápiás Közhasznú Alapítvány több mint 270 ép, beteg, sérült, testi- és érzékszervi fogyatékos, halmozottan sérült, sajátos nevelési igényű, vagy hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek és felnőtt állatasszisztált terápián való részvételét teszi lehetővé önkéntes formában.

A Csodakutya Alapítvány a harmadik az eddig támogatott intézmények sorában, hiszen az első évben a gyermekegészségügynek adományokat gyűjtő Aranyág Alapítvány, 2015-ben pedig a mozgáskorlátozott gyerekek oktatási, nevelési feltételeinek, életkörülményeinek javításáért dolgozó Zsótér Pál Alapítvány volt a program kedvezményezettje.

A kezdeményezés időtartama alatt a Tigáz önkéntesei naplóban rögzítették a mért időszak minden megtett km-ét, melyekből végül összegyűlt az adomány. Az elmúlt három évben letekert 273 ezer kilométer elég lenne ahhoz, hogy csaknem hétszer megkerüljük a Földet.  

A Biciklizz a Munkába program által a résztvevők nem csupán a terápiás kutyák és szakemberek tevékenységét támogatták, hanem vállalásukkal sokat tettek a környezetért és saját egészségükért. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy amennyiben a dolgozók a közel 70 ezer kilométeres távolságot autóval tették volna meg, úgy hozzávetőlegesen 18 tonna szén-dioxid került volna a légkörbe.

Fábiánné Mile Alíz, az alapítvány elnöke a következő szavakkal mondott köszönetet az adományért:

„A kutya, mint motiváló tényező nagyban elősegíti a sérült emberek fejlesztő feladatra koncentrálását, eltereli gondolataikat saját fájdalmukról, betegségtudatukról. Ez az adomány nagy segítség a terápiák, valamint az állatok gondozási, képzési költségeinek fedezésében. Minden segítségért hálásak vagyunk, hiszen amikor látom, hogy például egy visszahúzódó gyermek milyen lelkesedéssel végez el egy feladatot, annál nagyobb visszaigazolás nem kell arról, hogy fontos, amit csinálunk.”

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Ismet_maximumra_tekertek_a_jotekonysagot_VV.docx Letöltés

Galéria