Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-01-29

Februártól a posta munkatársai olvassák le a TIGÁZ mérőóráit

Együttműködési megállapodást kötött a TIGÁZ Csoport és a Magyar Posta Zrt., amelynek értelmében 2013. február 1-jétől postai munkatársak végzik a gázmérők leolvasását a TIGÁZ szolgáltatási területén.

A közös munka mindkét fél számára előnyös, a Magyar Posta Zrt. ezáltal növelheti szolgáltatási körét és optimalizálni tudja hálózati kihasználtságát, a TIGÁZ Csoport pedig a postai munkatársak személyében ismert, a lakosság bizalmát élvező, jelentős helyismerettel, és megfelelő logisztikai hálózattal rendelkező partnerre talált.

Februártól a Magyar Posta Zrt. munkatársai végzik a TIGÁZ-DSO Kft. által ellátott ügyfelek mérőleolvasását. A leolvasást végző postások a TIGÁZ által kiadott igazolvánnyal is rendelkezni fognak.

A fogyasztók szempontjából csak a gázmérőt leolvasó személye jelent változást.
Az éves és számlázás alapjául szolgáló leolvasások ütemezésén a TIGÁZ nem változtat, a tervezett időpontok pedig a gázszámlán továbbra is változatlanul, előzetesen feltüntetésre kerülnek. A leolvasás alkalmával a postai munkatársak az eddigi módszerhez hasonlóan, nemcsak a mérőállást rögzítik, hanem dokumentálják a fogyasztói helyet, digitális fényképet készítenek a gázmérőről. Ezt, a felek érdekeit védő és a tényeket egyértelműen dokumentáló fényképes dokumentációs rendszert szervezetten a TIGÁZ vezette be először az országban, ami azóta széles körben elterjedt a szolgáltatók gyakorlatában.

Egyidejűleg a leolvasás rendje is megváltozik:

A TIGÁZ 2013. március 1-jétől bevezeti az éves leolvasási ciklusok közötti, úgynevezett „harmadéves leolvasást”, ami 4 havi gyakorisággal történő leolvasást jelent és szintén a Magyar Posta Zrt. munkatársai végzik. Az eddigi törvény szerinti egyszeri éves kötelező leolvasást tehát évi 3 mérőleolvasási esemény váltja fel, az eredményeket pedig az éves elszámolásban veszik figyelembe.

„A gyakoribb leolvasás bevezetésével kezdetben lehetővé válik a tényleges fogyasztások pontosabb nyomon követése, majd a későbbiekben a pontosabb elszámolás. Ennek fényében megelőzhető lesz, hogy az éves leolvasások esetében nagy összegű számla készüljön, mely hátralék keletkezését és felhalmozódását eredményezheti” - nyilatkozta Holyevácz Csaba, a TIGÁZ ügyfélkapcsolati igazgatója.

A havi és számlázás alapjául szolgáló leolvasásokon túl a Magyar Posta fogja elvégezni a sikertelen mérőleolvasással érintett gázmérők ellenőrző leolvasását is.

Azoknak a fogyasztóknak, akik a havi diktálást választják, az eddigi gyakorlatnak megfelelően, havonta kell elküldeniük a pontos mérőállását. A havi számla továbbra is az elküldött mérőállás, vagy annak hiányában becslés alapján fog elkészülni.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Tigaz_Posta_egyuttmukodes_20130129.docx Letöltés

Galéria