Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2012-10-05

Eni hírek

Eni

350 km-re északra a legnépesebb pakisztáni várostól, Karacsitól jelentős gázmezőt fedezett fel az Eni, Ve-lencében pedig a „Környezetbarát Finomító” program részeként újszerű, kiváló minőségű bioüzemanyag termelő „bio-finomítóvá” alakítja át a velencei létesítményét.

Új gázmezőt fedezett fel az Eni Pakisztánban

350 km-re északra a pakisztáni fővárostól, Karacsitól jelentős gázmezőt fedezett fel az Eni.

A 2450 méter mélységben található gázmező 8-11 milliárd köbméter földgázt rejthet magában, a pon-tos meghatározáshoz azonban részletesebb vizsgálatokra van szükség. Az Eni 2000 óta van jelen Pa-kisztánban és ez idő alatt az ország legnagyobb kitermelőjévé vált. 2011-ben naponta átlagosan 54,800 hordónyi kőolajat termel ki.

Az új gázmező az eddig Eni által működtetett Bhit és Badhra gázmezők közelében található. A feltá-rási munkálatok így az új területre tolódnak át.

Az új gázmező működtetésében az Eni Pakistan Limited leányvállalatán keresztül 40%-os tulajdon-résszel rendelkezik, további partnerek a Premier Oil Plc. (6%), Kufpec Pakistan Limited (34%) és az Oil & Gas Development Company Limited (20%).

Környezetbarát finomítót avat az Eni Velencében

Az új környezetbarát erőmű a jövőben biztosítja majd a velencei telephely gazdaságilag fenntartható, hosszú távú és környezetkímélő működését.

Velence, Szeptember 21., 2012 – Az Eni bejelentette, hogy a „Környezetbarát Finomító” program részeként újszerű, kiváló minőségű bioüzemanyag termelő „bio-finomítóvá” alakítja át a velencei léte-sítményét. A közel 100 millió euro költségvetésű projekt keretében a világon elsőként valósul meg ilyen beruházás.

A „Környezetbarát Finomító” folyamat keretében először a már létező üzemeket alakítják át 2013 második negyedévével kezdődően, a tervek szerint várhatóan az év végéig be is fejeződik ez a szakasz. Az áttérés kezdetéig a finomító továbbra is hagyományos módszerekkel termel. A bioüzemanyag előállítása 2014. január elsejével kezdődik, és a 2015-re elkészülő további létesítményeknek köszönhetően a teljesítmény fokozatosan növekedni fog.

A projekt lehetővé teszi a meglévő személyzet nagy részének további foglalkoztatását, akik a szak-szervezetek által jóváhagyott módszerekkel és eszközökkel folytathatják a munkát. A befektetési program és az üzem ipari tevékenységei ezen felül hozzájárulnak ahhoz, hogy az Eni a jövőben is je-lentős mértékben alkalmazza a finomító működésében szerepet játszó egyéni vállalkozásokat.

A „Környezetbarát Finomító” program kimondottan „zöld” technológiákon alapul, így a kezdeménye-zés egybevág az Eni által képviselt folyamatos, a kutatás és innováció melletti elkötelezettséggel. Az új környezetbarát erőmű hosszú távú, gazdaságilag fenntartható és környezetkímélő ipari megoldást kínál a velencei régió számára, miközben a technikai fejlesztés zászlóshajójává válik.

TIGÁZ Csoport
 

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)