Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-10-07

Eni elismerések a fenntarthatóság jegyében

Az Eni a korábbi évekhez hasonlóan, idén is felkerült a fontos fenntarthatósági indexek - az FTSE4 Good Index és a Dow Jones Fenntarthatósági Index – listájára. A rangsorban való szereplés a vállalat fenntarthatósági teljesítményének elismerését jelenti.

Az Eni 7. alkalommal szerepelt a vezető nemzetközi fenntarthatósági indexen, a Dow Jones Sustainability Index (DJSI) listáján. Emellett az európai FTSE4 Good Index jegyzékben is 6. alkalommal található meg a vállalat.

A DJSI olyan cégeket foglal magába, amelyeket kitűnő gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi eredmények jellemeznek, külön kiemelve a fenntarthatóságban élen járó vállalatokat. Az olaj és gáz szektorban a 123 jelentkező közül az Eni környezeti teljesítménye szerezte a legtöbb pontot.

Az index 333 részvényét gazdasági, társadalmi és környezetvédelmi kritériumok alapján választották ki a 2500 legértékesebb nemzetközi részvény közül.

Az Eni 2007 óta tagja az FTSE4 Good Indexnek is, ahol évente bizonyítja kiválóságát három igen fontos területen: környezeti, társadalmi és vállalatirányítási témakörben. Az indexre kerülésről az FTSE Group független bizottsága dönt a környezeti fenntarthatóságot, az általános emberi jogok támogatását és a részvénytulajdonosokkal, valamint a helyi közösségekkel kialakított kapcsolatokat vizsgálva. A nemzetközi pénzügyi közösségben is elismert Indexen való szerepléssel az Eni azt bizonyítja, hogy megfelel az elismert vállalati felelősségvállalási sztenderdeknek.

Ezek a fontos eredmények is az Eni elkötelezettségét mutatják a fenntarthatóság fejlesztése iránt, valamint biztosítják a felelős üzleti vezetést, támogatva azon közösségek társadalmi és környezeti fejlesztését, amelyekben a Társaság jelen van.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Eni_elismeresek_a_fenntarthatosag_jegyeben_20131010.docx Letöltés