Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2016-03-17

Engedélyezték az Eni mozambiki kitermelési tervét

Az Eni bejelentette, hogy a mozambiki kormány miniszteri tanácsa áldását adta a délkelet-afrikai ország partjai mellett felfedezett Coral földgázmező kitermelési tervének első szakaszára, amely körülbelül 140 milliárd köbméternyi földgázt érint.

Az Area 4 elnevezésű területen fekvő Coral földgázmező körülbelül 80 km-re található Cabo Delgado partjaitól, a Palma-öböl több mint 2000 méteres mélységben. A hatalmas földgázmezőt 2012-ben fedezték fel, melynek teljes gáztartalma a 450 milliárd köbmétert is meghaladhatja.

A kitermelési terv - az első, amelyet a Rovuma-medencében engedélyeztek – összesen hat tengeralatti kút fúrását és egy ultramodern úszó LNG terminál kiépítését foglalja magába. A projekt 2015 szeptemberében a helyi közösségekkel és a nemzeti hatóságokkal való szoros együttműködésben megszerezte a környezetvédelmi engedélyt is, az iparág legszigorúbb feltételeinek megfelelően véghezvitt Környezetvédelmi és Társadalmi Hatásvizsgálati Tanulmány benyújtása után.

„A Coral földgázmező kitermelési tervének elfogadása történelmi mérföldkőnek számít a felfedezés életében. Ez egy rendkívül fontos lépés a projektünk végső befektetési döntéshez vezető út során, amely nem csak Afrika, de a világ egyik első újonnan épített, úszó LNG üzem kialakítását célozta meg. Büszkék vagyunk az Eni és - a vállalat stratégiájának szempontjából kulcsfontosságú ország - Mozambik között létrejött kapcsolatra” – mondta Claudio Descalzi, az Eni vezérigazgatója.

Az Eni az Area 4 üzemeltetője 50%-os közvetett érdekeltséggel, melyet az Eni East Africa (EEA) leányvállalaton keresztül birtokol 70%-os részesedéssel. A további partnerek közül a Galp Energia, a KOGAS és az Empresa Nacional de Hidrocabonetos (ENH) mind 10%-os részesedéssel bírnak, míg a CNPC 20%-os közvetett érdekeltséggel rendelkezik a területen az Eni East Africa-n keresztül.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtkozlemeny_Engedelyeztek_az_Eni_kitermelesi_tervet_Mozambikban_20160317.docx Letöltés