Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-06-24

Díjnetes kattintással is fizethetnek mostantól a Tigáz ügyfelei

Június 24-től a Tigáz Zrt. ügyfelei is választhatják a dijnet.hu internetes számlafizetést díjaik rendezésére. Az ország területének mintegy egyharmadán egyetemes földgázelosztási és gázszolgáltatási tevékenységet végző Tigáz csatlakozásával a dijnet.hu-n közel 1,2 millió új felhasználó számára válik elérhetővé a kényelmes, biztonságos és ingyenes online számlafizetés.

„Az internetet használó magyar háztartások közel háromnegyede szívesen fizetné számláit online rendszeren keresztül. A Tigáz csatlakozása a dijnet.hu 17 szolgáltatót számláló rendszeréhez 1,2 millió ügyfél előtt nyit új lehetőséget” – emelte ki Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. – „A kelet-magyarországi régióban a Díjnet számára mindez dinamikus ügyfélszám-növekedést eredményezhet, de várhatóan új lendületet kap a dijnet.hu rendszerében lévő többi országos számlakibocsátó partner ügyfeleitől beérkező regisztrációk száma is.”

A Tigáz és a Díjnet megállapodása révén június 24-től a gázszolgáltató közel 1,2 millió ügyfele használhatja a dijnet.hu rendszerét online számlakezelésre és -fizetésre, amely a Díjnet számára jelentős lépés az országos lefedettség irányába: a Főgáz közel 1 millió ügyfelével, illetve az E.ON gázszolgáltatását igénybe vevő több mint 600 ezer ügyféllel együtt a dijnet.hu ingyenes internetes számlafizetési rendszere a gázszolgáltatás területén összesen közel 3 milliós ügyfélkör számára elérhető.

„A Tigáz elkötelezett az iránt, hogy a fogyasztóknak a legköltséghatékonyabb megoldásokat kínálja. Az dijnet.hu rendszerében történő elektronikus számlafizetés pontosan ilyen szolgáltatás, amellyel ügyfeleink bárhol, bármikor kényelmesen és ingyenesen egyenlíthetik ki számláikat” – hangsúlyozta Holyevácz Csaba, a Tigáz Zrt. ügyfélkapcsolati igazgatója. – „Mindez jelentősen megkönnyíti a számlák kézhezvételét, rendszerezését és kifizetését akár mobiltelefonról is, és a papíralapú számlázással ellentétben környezetbarát.”

A 2007 áprilisában elindított dijnet.hu online számlabemutatási és fizetési rendszerhez eddig – a Tigázt is beleértve – 17 szolgáltató és több mint 280 ezer ügyfél csatlakozott. A Díjnet közelmúltban készített kutatása alapján a mintegy 500 ezer háztartás, amely országszerte használja a ma elérhető online számlafizetési felületeket, mindössze az egynegyede azoknak, akik szívesen rendeznék számláikat az interneten, ha többet tudnának erről a lehetőségről. A megkérdezetteknek csupán 5 százaléka zárkózik el általában az elektronikus fizetéstől, míg közel háromnegyedük szívesen élne olyan ingyenes internetes számlafizetési lehetőséggel, amellyel elkerülheti a „hagyományos” kellemetlenségeket. Ezek közül 54 százalék a sorban állástól és az időigényes ügyintézéstől, 32 százalék a számlák tárolásától és utólagos kezelésétől, 22 százalék pedig az egyes számlák befizetésének papíralapú nyomon követésétől szabadulna meg legszívesebben, melyekre az online számlaügyintézés mind kényelmes megoldást nyújt.

További információ kérhető

Száraz Gábor, szóvivő, E-mail: szaraz.gabor@tigaz.hu, Tel.: +36/30/471-2672

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Dijnet_Tigaz csatlakozas_20140624.doc Letöltés

Galéria