Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-06-24

Díjnetes kattintással is fizethetnek mostantól a Tigáz ügyfelei

Június 24-től a Tigáz Zrt. ügyfelei is választhatják a dijnet.hu internetes számlafizetést díjaik rendezésére. Az ország területének mintegy egyharmadán egyetemes földgázelosztási és gázszolgáltatási tevékenységet végző Tigáz csatlakozásával a dijnet.hu-n közel 1,2 millió új felhasználó számára válik elérhetővé a kényelmes, biztonságos és ingyenes online számlafizetés.

„Az internetet használó magyar háztartások közel háromnegyede szívesen fizetné számláit online rendszeren keresztül. A Tigáz csatlakozása a dijnet.hu 17 szolgáltatót számláló rendszeréhez 1,2 millió ügyfél előtt nyit új lehetőséget” – emelte ki Majtényi Kálmán, a Díjnet Zrt. vezérigazgatója. – „A kelet-magyarországi régióban a Díjnet számára mindez dinamikus ügyfélszám-növekedést eredményezhet, de várhatóan új lendületet kap a dijnet.hu rendszerében lévő többi országos számlakibocsátó partner ügyfeleitől beérkező regisztrációk száma is.”

A Tigáz és a Díjnet megállapodása révén június 24-től a gázszolgáltató közel 1,2 millió ügyfele használhatja a dijnet.hu rendszerét online számlakezelésre és -fizetésre, amely a Díjnet számára jelentős lépés az országos lefedettség irányába: a Főgáz közel 1 millió ügyfelével, illetve az E.ON gázszolgáltatását igénybe vevő több mint 600 ezer ügyféllel együtt a dijnet.hu ingyenes internetes számlafizetési rendszere a gázszolgáltatás területén összesen közel 3 milliós ügyfélkör számára elérhető.

„A Tigáz elkötelezett az iránt, hogy a fogyasztóknak a legköltséghatékonyabb megoldásokat kínálja. Az dijnet.hu rendszerében történő elektronikus számlafizetés pontosan ilyen szolgáltatás, amellyel ügyfeleink bárhol, bármikor kényelmesen és ingyenesen egyenlíthetik ki számláikat” – hangsúlyozta Holyevácz Csaba, a Tigáz Zrt. ügyfélkapcsolati igazgatója. – „Mindez jelentősen megkönnyíti a számlák kézhezvételét, rendszerezését és kifizetését akár mobiltelefonról is, és a papíralapú számlázással ellentétben környezetbarát.”

A 2007 áprilisában elindított dijnet.hu online számlabemutatási és fizetési rendszerhez eddig – a Tigázt is beleértve – 17 szolgáltató és több mint 280 ezer ügyfél csatlakozott. A Díjnet közelmúltban készített kutatása alapján a mintegy 500 ezer háztartás, amely országszerte használja a ma elérhető online számlafizetési felületeket, mindössze az egynegyede azoknak, akik szívesen rendeznék számláikat az interneten, ha többet tudnának erről a lehetőségről. A megkérdezetteknek csupán 5 százaléka zárkózik el általában az elektronikus fizetéstől, míg közel háromnegyedük szívesen élne olyan ingyenes internetes számlafizetési lehetőséggel, amellyel elkerülheti a „hagyományos” kellemetlenségeket. Ezek közül 54 százalék a sorban állástól és az időigényes ügyintézéstől, 32 százalék a számlák tárolásától és utólagos kezelésétől, 22 százalék pedig az egyes számlák befizetésének papíralapú nyomon követésétől szabadulna meg legszívesebben, melyekre az online számlaügyintézés mind kényelmes megoldást nyújt.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Dijnet_Tigaz csatlakozas_20140624.doc Letöltés

Galéria