Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-11-18

Csaknem háromszor tekerték körbe a Földet a Tigáz munkatársai

Elképesztő eredményekkel zárult a májustól október végéig tartó Tigáz Bringázz a Munkába 2015 program, melynek során a Társaság közel 200 dolgozója döntött úgy, hogy a gépjárművet kerékpárra cseréli egy nemes cél érdekében. A Tigáz cserében vállalta, hogy a megtett kilométerek alapján támogatja a Zsótér Pál Alapítványt, mely így 1,2 millió forintos adományban részesült.

Idén májusban vette kezdetét a Tigáz Bringázz a Munkába programja, melynek során a Társaság arra bíztatta munkatársait, hogy válasszák a biciklizést a környezetet terhelő közlekedési eszközök helyett. A kihívást vállaló 192 önkéntes összesen több mint 110 ezer kilométert tett meg. A lelkes bringázók teljesítményének köszönhetően a Tigáz 1,2 millió forinttal támogatja a Zsótér Pál Alapítványt.

A Zsótér Pál Alapítvány 1993-ban alakult a mozgáskorlátozott gyerekek oktatási, nevelési feltételeinek, életkörülményeinek javításáért, valamint a tárgyi és személyi feltételek támogatásáért. Kiemelten közhasznú szervezetként támogatja a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Diákotthon működését.

A program során nem csupán az a távolság számított, melyet a kezdeményezés résztvevői a munkába menet tettek meg, hanem a mért időszakban letekert és a bringanaplóban regisztrált minden kilométer növelte az adomány összegét. A közösen megtett több mint 110 ezer kilométer a Tigáz vezetékhálózatának több mint háromszorosát teszi ki.

A munkába bringázók fejenként átlagosan 574 kilométert tettek meg a közel hat hónap alatt, ami nem kevesebb, mint a Budapest - Zágráb távolság.

A Bringázz a Munkába program által a résztvevők nem csupán a fogyatékkal élő gyermekeket támogatták, hanem a környezetért, valamint saját egészségük megőrzéséért is sokat tettek. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy amennyiben a dolgozók a több mint 110 ezer kilométeres távolságot autóval tették volna meg, úgy hozzávetőlegesen 28 tonna szén-dioxid került volna a légkörbe. A Tigáz bringásai a hat hónap leforgása alatt fejenként átlagosan több mint tízezer kalóriát égettek el.

Locsmándi Alajos, a mozgásjavító intézet vezetője a következő szavakkal mondott köszönetet az adományért: „Fontosnak tartom, hogy a segítőszándékú emberek számára köszönetet tudjunk mondani azoknak a mozgáskorlátozott gyerekeknek, fiataloknak a nevében, akikért nap mint nap igyekszünk gyógypedagógusként, segítő szakemberként, és néha szülőként is.  Köszönet minden TIGÁZ dolgozónak, akik velünk együtt fontosnak tartják a segítséget, a mindennapokban is megjelenő társadalmi felelősségvállalás megvalósulását. A mindennapos mozgásnevelés fejlesztő szerepe és jelentősége elvitathatatlan. Hivatásunkban a mozgáskorlátozott gyerekeket segítjük, értük vagyunk, minden segítő szándékú emberrel együtt."

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Csaknem-haromszor-tekertek-korbe-a-Foldet_Tigaz_151118.docx Letöltés

Galéria