Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-10-17

Az Eni vezérigazgatója találkozott a frissen kinevezett kazah energiaminiszterrel

Claudio Descalzi találkozott Vlagyimir Skolnikkal, Kazahsztán új energiaügyi miniszterével és Szauat Minbajevvel, a KazMunaiGaz állami olajvállalat igazgatótanácsának elnökével. A kazah fejlesztések kiemelten fontos részét képezik az olasz cégcsoport portfóliójának a jövőben is.

Kazahsztán frissen kinevezett energiaügyi minisztere és az állami olajvállalat igazgatótanácsának elnöke vendégül látta Claudio Descalzit, az Eni vezérigazgatóját október 10-én a kazah fővárosban, Asztanában. Az olasz cégcsoport vezetője beszámolt a közelmúltban megkezdődött stratégiai megállapodás eredményeiről, valamint a vállalat hosszú távú céljairól.

A találkozó során a felek az Eni kazahsztáni tevékenységeinek eredményeit és fejlesztéseit vitatták meg, különös tekintettel a Kasagan és Karacsaganak mezőkre, melyek kapcsán az Eni vezérigazgatója beszámolt az ott futó projektekről és a fejlesztés következő szakaszához vezető lépesekről egyaránt.

A vezérigazgató a tavaly júniusban a KazMunaiGaz által aláírt stratégiai megállapodás fejleményei kapcsán kifejtette: az elmúlt hónapok során az Eni és az állami olajvállalat jelentős lépéseket tett a Mangisztau régióban folyó kikötőprojekt műszaki aktivitásait illetően. Descalzi hozzátette: a Kaszpi-tengeren elhelyezkedő Iszataj blokkon folyó nyíltvízi kutatás továbbra is a tervek szerint halad. A KazMunaiGaz és az Eni 50-50%-ban birtokolja a blokk kutatási jogait.

„Kazahsztán továbbra is kulcsfontosságú az Eni növekedési stratégiájának szempontjából. Vállalatunk fő tevékenységei az ország teljes kutatási és termelési szektorát átívelik. Elsődleges jogokkal rendelkezünk a Kazahsztán óriás mezőin történő kutatásokkal, fejlesztésekkel és termeléssel kapcsolatban, ahol a teljes szakértelmünket és technológiai kapacitásainkat bevetve törekszünk az érték és jelentős növekedési potenciál kiaknázására” – mondta Claudio Descalzi.

Az Eni 1992 óta aktív Kazahsztánban, jelenleg a Karacsaganak mező társtulajdonosa, valamint az észak-kaszpi PSA konzorcium tagja és a Kasagan mezőn történő műveletek irányítója.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_vezerigazgatoja_talalkozott_a_kazah_energiaminiszterrel_20141017.doc Letöltés