Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-11-10

Az Eni új lelőhelyre talált Kongó partjainál

Az Eni új földgáz és kondenzátum felfedezésről számolt be a napokban. A lelőhelyre Kongó partjaitól 20 km-re, a Nkala Marine tengeri mezőn akadtak rá, amely 3 km-re található a már kitermelés alatt álló Nene Marine mezőtől.

A felfedezés a becslések szerint 250-350 millió hordónyi olajpotenciállal rendelkezik. A tesztek során a 38 méter mélységben fúró Nkala Marine I kút több mint 300 000 köbméternyi gázt és hozzá tartozó kondenzátumot hozott fel. Az Eni ezt követően hamarosan további kutak segítségével kezdi meg a Nkala Marine kiértékelését, miközben vegyesvállalati partnereivel közösen a felfedezés kereskedelmi fejlesztését célzó tanulmányokat is indít majd.

Az olasz energiavállalat kutatási technikáinak hatékonyságát bizonyítják a Nyugat-Afrika partjainál történő, bonyolult tulajdonságokkal rendelkező sórétegben tett új felfedezések is. Az Eni a leletnek otthont adó Marine XII blokk teljes olaj- és gázkészletét 5,8 milliárd hordónyi olajnak megfelelő szintre becsüli. A blokk kitermelése tavaly decemberben kezdődött meg, és folyamatos növekedés után jelenleg 15 000 hordónyi olajat termel naponta.

Az Eni leányvállalatán, az Eni Congo-n keresztül működteti a Marine XII blokkot, 65%-os tulajdonrésszel. A projekt további partnerei a New Age 25%-os, és a kongói állami SNPC (Societé Nationale des Pétroles du Congo) 10%-os részesedéssel.

Az Eni 1968-óta van jelen Kongóban, jelenleg napi 110 000 hordónyi kőolajat termel ki az ország területén. A vállalat több fekete afrikai országban is szerepet vállal a hatvanas évek óta: Kongó mellett Angolában, Ghánában, Gabonban, Mozambikban, Nigériában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Kenyában, Libériában, Elefántcsontparton és Dél-Afrikában is rendelkezik kutatási és termelési projektekkel. A szubszaharai térséget - ahol az Eni nagyságrendileg 450 000 hordónyi kőolajat termel ki naponta - organikus növekedés jellemzi, amely a számos felfedezési sikernek köszönhető.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_uj_lelohelyre_talalt_Kongo_partjainal_20151110.docx Letöltés