Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2016-04-07

Az Eni új kutatási engedélyt kapott Ghánában

Az Eni megkapta a kutatási engedélyt a Ghána partjaitól nem messze, a Tano-medencében fekvő Cape Three Points Block 4 elnevezésű mezőre, így a vállalat tovább erősítheti jelenlétét a Nyugat-afrikai ország területén.

A ghánai országgyűlés jóváhagyása után a Cape Three Points Block 4 mezőre kutatási engedélyt kapott a működtető Eni Ghana (42,4691% részesedés), a Vitol Upstream Tano (33,9753%), a Ghana National Petroleum Corporation (10%), a Woodfields Upstream Ghana (9,5556%) és a GNPC Exploration and Production Company (4%) által létrehozott vegyesvállalat.

Az új, 1127 km² nagyságú terület - melynek mélysége 100-től 1200 méterig terjed - részben körülöleli az ugyancsak az Eni által működtetett OCTP blokkot, így sikeres felfedezés esetén a mező használhatja az OCTP projekt számára kiépített infrastruktúrát.

Az Eni az OCTP projekt – amely különböző olaj- és gázfelfedezések kitermelését foglalja magába – tenger alatti kútjait úszó termelő-, tároló- és töltőlétesítmény segítségével tervezi működtetni. A projekt 2017-ben kezdheti meg az olajkitermelést, a gáz kinyerése – ami a helyi piac energiatermelését fogja segíteni – pedig várhatóan 2018-ban indul majd.

Az Eni 2009 óta van jelen Ghánában, ahol az Eni Ghana leányvállalatán keresztül tevékenykedik. A vállalat jelentős közösségi programokban is részt vesz, mint például a Nyugati Régió Egészség Projektje, mely évente több, mint 300 000 embernek nyújt segítséget.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_uj_kutatasi_engedelyt_kapott_Ghanaban_20160407.docx Letöltés