Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-05-20

Az Eni továbbra is segíti az energia elérését Afrikában

Az Eni részt vesz a „Hozzáférés az energiához Afrikában” címet viselő milánói szemináriumon, melyet a World Access to Modern Energy (WAME – Hozzáférés a Modern Energiához a Világban) szervez. Az eseményen az „Összefogás az Afrikai fejlesztési kihívások érdekében” című rendezvény egyik előadója Roberto Casula, az Eni fejlesztési, üzemeltetési és technológiáért felelős igazgatója lesz.

Az esemény a 2015-ös milánói Expo által nyújtott lehetőségek kihasználásával kívánja  felhívni a figyelmet azokra a problémákra, melyek az energiához való nem megfelelő hozzáférésből erednek a világ számos pontján. A rendezvény további célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a csoportokra is, melyek világszerte múködnek a probléma felszámolásáért.

Az Eni nem csupán az általa érintett országokkal műkiödik együtt, de az ENSZ-tagállamok helyi közösségeivel, civil szervezeteikkel és önkormányzataikkal is közösen dolgozik annak érdekében, hogy a fejlődő országokban jelentősen javuljon az energiához való hozzáférés, ami alapvető előfeltétele a gazdasági és szociális fejlődésnek is.

Az Eni volt az első nemzetközi energiavállalat, amely az afrikai energiatermelés érdekében befektetéseket eszközölt, valamint csökkentette ökológiai lábnyomát. A vállalat Nigériában és Kongóban is olyan komoly projekteken dolgozott, melyek földgázzal segítik az energiához való hozzáférést, továbbá hasonló horderejű fejlesztésekről írt alá szerződéseket Ghánában és Mozambikban is.

A modern energiához való nehéz hozzáférés – különösen Afrikában – komoly közösségi probléma, amely gyakran az étel- és ivóvízellátást is akadályozza, ezáltal pedig hatással van a lakosság egészségi állapotára és a higiéniára, valamint a fejlődési lehetőségek is csökkennek.  Dél-Kelet-Ázsia hatalmas területei mellet Fekete-Afrika az a régió, ahol a modern energia hiánycikk. Jelenleg az afrikai energiaszektor sem a fejlődéssel nem képes lépést tartani, sem a népesség szükségleteit vagy elképzelései által felállított követelményeket nem tudja teljesíteni.

Az Eni az Expo 2015-el és nyolc másik, meghatározó olasz és európai energiavállalattal (A2A, Edison, Enel, E.ON Italia, Gas Natural Italia, Gdf Suez, Energia Italia, Tenaris) együtt a WAME alapító tagja.

Az Eni mindezen felül tudományos projektekben is részt vesz, valamint működési támogatást nyújt az Enrico Mattei Alapítvány Kutatóintézetének. Ennek segítségével a vállalat fel tudja hívni a figyelmet a fenntarthatóságot érintő lokális és globális kihívásokra, különös figyelmet szentelve az energiával kapcsolatos témáknak.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_tovabbra_is_segiti_az_energia_elereset_Afrikaban_20150520.doc Letöltés