Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-09-24

Az Eni-t választották az év felfedező vállalatának

A Petroleum Economist magazin az Eni-t választotta a 2015-ös év felfedező vállalatának. A szaklap immár tizedik alkalommal díjazta az energiaipar kiemelkedő alakjait, vállalatait és projektjeit.

A Petroleum Economist energetikai magazin által 2006-ban alapított díjat minden évben egy független szakértőkből álló zsűri ítéli oda több kategóriában azoknak, akik az energiaipar terén az adott esztendőben a legjobb teljesítményt nyújtották. Idén a Londonban tartott átadó ünnepségen a 2015. év felfedező vállalatának az Eni-t választották.

A Petroleum Economist-díjjal egyebek mellett az olasz vállalat feltárásokhoz való innovatív hozzáállását jutalmazták, de elismerték továbbá az Eni azon teljesítményét is, hogy gyakran kedvezőtlen körülmények között is egyedülálló módon képes sikeresen képviselni üzleti érdekeit.

A tény, hogy az Eni-t az olaj és gáz szektoron belül a világ legjobb felfedező vállalatának választották, egyben a vállalat számos sikeres felfedezésének díjazása: az Eni a nagymértékű geológiai szakértelemnek és a legmodernebb fúrási technikáknak köszönhetően az elmúlt hét év során több mint 10 milliárd hordónyi nyersanyagot tárt fel. Emellett az elmúlt három évben a vállalat öt nagyméretű felfedezést is tett, amelyekkel rekorderedményeket ért el. Ezek közül is kiemelkedik a legutóbbi, a Zohr óriás gázmező, amelyre a Földközi-tenger egyiptomi partjainál talált rá, és ami nagyobb, mint amit valaha a régióban találtak, így akár a világ egyik legnagyobb földgázmezőjének is bizonyulhat.

E felfedezés, valamint ennek elismerése tovább erősíti az Eni elkötelezettségét a növekedés terén. A vállalat továbbra is olyan bizonyított készletekkel rendelkező medencékre fókuszál, melyek már megkezdett mezők közelében találhatók, így az adott területben rejlő potenciál felmérése gyorsabban elvégezhető, valamint a jövőbeli fejlesztések is hatékonyabban folyhatnak.

A vállalat történetének eddigi legnagyobb földgázfelfedezésére 2011-ben Mozambik partjainál került sor, az utóbbi időben pedig az Eni olyan országok területén tett jelentős felfedezéseket, mint Kongó, Gabon, Angola, Nigéria, Norvégia és Ecuador.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_az_ev_felfedezo_vallalata_20150924.doc Letöltés