Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-02-09

Az Eni sikereket ért el számos új területen Egyiptomban

Az Eni kimagasló eredményeket ért el az egyiptomi gáz- és olajmezők feltárásával és a kitermeléssel kapcsolatban. Az olasz energiavállalat három új területen is megkezdheti a kutatásokat.

Rendkívüli sikereket ért el a közelmúltban az Eni az egyiptomi feltárási és kitermelési munkálatok terén. A társaság az eddig feltáratlan blokkokra kiírt állami koncessziók közül hármat is elnyert, melyek közül az egyik területen a sikeres fúrások bíztató eredményekkel zárultak.

Az Eni sikeresen kezdte meg a feltárást a Nyugati-sivatagban, az egyiptomi állami olajvállalat által kiírt koncessziós eljárás során elnyert területen. A dél-keleti, 2000 négyzetkilométeres Meleiha blokk feltárását az olasz cégcsoport 100%-os tulajdonban lévő leányvállalata, az IEOC irányítja. A 4175 méter mélyre fúrt kút segítségével az Eni jelentős gáz- és kondenzátum mennyiségre lelt, melynek kitermelése hamarosan megkezdődhet, naponta 2100 hordónyi nyersanyag felszínre hozásával.

A társaság nem sokkal a sivatagi terület feltárási jogának elnyerése után a Földközi-tengeren található Karawan és North Leil blokkok feltárására is engedélyt kapott. A két terület nagysága összesen közel 10 ezer négyzetkilométer. Az Eni a North Leil mezőn 100%-os operátori jogosultságot szerzett, a Karawan blokk feltárását azonban a BP-vel közösen, 50-50%-os részesedéssel kezdi meg.

Az elmúlt években az Eni Nyugati-sivatagban működő telephelyei megduplázták az egyiptomi kitermelések rátáját, hála a vállalat stratégiájának, amely a mélyen fekvő lelőhelyek feltárására irányul.

Az Eni 1954 óta van jelen Egyiptomban, napi 210 ezer hordónyi nyersanyag kitermelésével jelenleg az ország legfontosabb energiavállalata.

További információ kérhető

Száraz Gábor TIGÁZ Zrt. Külső kommunikációs vezető, szóvivő E-mail: szaraz.gabor@tigaz.hu Tel.: +36/30/471-2672