Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-02-09

Az Eni sikereket ért el számos új területen Egyiptomban

Az Eni kimagasló eredményeket ért el az egyiptomi gáz- és olajmezők feltárásával és a kitermeléssel kapcsolatban. Az olasz energiavállalat három új területen is megkezdheti a kutatásokat.

Rendkívüli sikereket ért el a közelmúltban az Eni az egyiptomi feltárási és kitermelési munkálatok terén. A társaság az eddig feltáratlan blokkokra kiírt állami koncessziók közül hármat is elnyert, melyek közül az egyik területen a sikeres fúrások bíztató eredményekkel zárultak.

Az Eni sikeresen kezdte meg a feltárást a Nyugati-sivatagban, az egyiptomi állami olajvállalat által kiírt koncessziós eljárás során elnyert területen. A dél-keleti, 2000 négyzetkilométeres Meleiha blokk feltárását az olasz cégcsoport 100%-os tulajdonban lévő leányvállalata, az IEOC irányítja. A 4175 méter mélyre fúrt kút segítségével az Eni jelentős gáz- és kondenzátum mennyiségre lelt, melynek kitermelése hamarosan megkezdődhet, naponta 2100 hordónyi nyersanyag felszínre hozásával.

A társaság nem sokkal a sivatagi terület feltárási jogának elnyerése után a Földközi-tengeren található Karawan és North Leil blokkok feltárására is engedélyt kapott. A két terület nagysága összesen közel 10 ezer négyzetkilométer. Az Eni a North Leil mezőn 100%-os operátori jogosultságot szerzett, a Karawan blokk feltárását azonban a BP-vel közösen, 50-50%-os részesedéssel kezdi meg.

Az elmúlt években az Eni Nyugati-sivatagban működő telephelyei megduplázták az egyiptomi kitermelések rátáját, hála a vállalat stratégiájának, amely a mélyen fekvő lelőhelyek feltárására irányul.

Az Eni 1954 óta van jelen Egyiptomban, napi 210 ezer hordónyi nyersanyag kitermelésével jelenleg az ország legfontosabb energiavállalata.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu