Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-03-03

Az Eni megkezdi a kitermelést a Mexikói Öbölben

Az Eni hamarosan megkezdi a Louisiana partjaitól déli irányban 240 mérföldre fekvő, Mexikói-öbölbeli Lucius olajmező kitermelését. Az olasz vállalat 8,5%-os részesedéssel bír az Anadarko által vezetett projektben, és 30%-os tulajdonrésszel rendelkezik a közeli Hadrian South gázmezőben is.

A hétezer láb mélyen fekvő Lucius mező kitermelését hat mélytengeri kút végzi majd el, melyek egy kikötött termelési felülettel csatlakoznak, amit külön erre a célra kialakított olaj- és gázvezetékek kötnek össze a parttal. A platform a tervek szerint napi 80 ezer hordónyi olaj és 450 millió köbláb gáz kitermelését teszi majd lehetővé. A kutak beindítását követően az Eni részesedése a kitermelésből várhatóan 7 ezer hordónyi olaj lesz naponta.

A Lucius mező 2009 novemberi felfedezését követő fejlesztési projekt 2011 végén indult el. Az Eni 8,5%-os tulajdonrésszel rendelkezik az Anadarko által üzemeltetett terület kitermelésében, illetve 30%-os részesedéssel bír a közeli Hadrian South gázmezőben, melyet az ExxonMobil működtet. A várható 300 millió köbláb gáz/nap kitermelése 2015 elején indulhat el.

A nagy Hadria terület, mely magában foglalja a Lucius és Hadrian South mezőket, az Eni jövőbeni kitermelési tevékenységének egyik központi eleme lehet, mely az elvárások szerint naponta akár 20 ezer hordónyi nyersanyag hozammal is bírhat.

Az Egyesült Államok területén az Eni a Mexikói Öbölben 200, Texas szárazföldi területein pedig 530 (palagáz és palaolaj) lízinggel rendelkezik. Mindezeken felül a vállalat további 100 lízinggel bír Alaska North Slope régiójában, melyek magukban foglalják a Nikaitchuq olajmező 100%-át és az Oooguruk mező 30%-át.

Az Eni jelenlegi kitermelési rátája az Egyesült Államokban mintegy 100 ezer hordó olaj/nap, melynek 75%-a olyan területekről származik, melyeknek az olasz vállalat az üzemeltetője.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_megkezdi_a_kitermelest_a_Mexikoi_Obolben_20150303.docx Letöltés