Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-10-29

Az Eni megegyezett a koreai állami gázvállalattal

Az Eni együttműködési megállapodást kötött a KOGAS koreai nemzeti gázvállalattal, melynek köszönhetően a két társaság számos szektorban megerősíti a kapcsolatait, legfőképp a kitermelési üzletágban és a cseppfolyós földgáz területén.

Az Eni és a KOGAS (Korea Gas Corporation) együttműködési megállapodást írt alá, melynek keretében a két vállalat megerősíti kapcsolatait a cseppfolyós földgáz (LNG) és a kitermelés területein. A két szervezet az egyezségnek köszönhetően immár világszerte közös célok eléréséért küzdhet.

Az Eni és a KOGAS azt reméli az együttműködéstől, hogy az majd előre mozdítja a mozambiki négyes körzet LNG fejlesztéseit, amiben az Eni 50%-os részesedéssel bír. A projektben partner még az NCPC (China National Petroleum Corporation) 20%-os részesedéssel, valamint a KOGAS, a Galp Energia és az ENH (a mozambiki állami gázvállalat), egyenként 10%-os részesedéssel. A négyes körzetben található készletek több mint két billió köbméter gáz kitermelését vetítik előre, amelynek kiaknázása előreláthatóan 2015-ben veheti kezdetét.

Az együttműködési megállapodás tanúsítja az Eni és a KOGAS partnerségének eddigi sikerességét, melynek során immár öt kitermelési projekt valósult meg Mozambikban, Cipruson, Irakban, Indonéziában és Kelet-Timorban.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_megegyezett_a_koreai_allami_gazvallalattal_20141029.docx Letöltés