Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-02-24

Az Eni két terület feltárására kapott engedélyt Norvégiában

Az Eni engedélyt kapott a norvég Energia és Petróleum Minisztériumtól a Barents-tengeren és az Északi-tengeren található lelőhelyek feltárására a 2014-es engedélyezési eljárások lezárását követően.

Az Eni hamarosan megkezdheti két norvég terület feltárását az Energia és Petróleum Minisztérium által kiadott engedélyek szerint. A 2014-es hivatalos engedélyezési folyamatok lezárultával az olasz vállalat a Barents-tengeren és az Északi-tengeren is kutatómunkát végezhet.

A feltárások engedélyezését követően a társaság a Barents-tengeri PL 806-os terület üzemeltetője 40%-os részesedéssel. A projektben partnerként közreműködik még az E-ON E&P, az Edison International és a Petoro, egyaránt 20%-os részesedéssel.
Az Északi-tengeren a PL 044 C terület feltárásában az Eni 13,12%-os tulajdonrésszel vesz részt. A mező üzemeltetője a ConocoPhillips 41,88%-kal, további partnerek a Statoil és a Total 30%, valamint 15%-os tulajdonrésszel.

Az Eni az engedélyeknek köszönhetően megerősíti a norvég kontinentális talapzatra, és legfőképpen a Barents-tengerre vonatkozó hosszú távú stratégiáját.

Az Eni 1965 óta van jelen Norvégiában, és naponta mintegy 112 ezer hordónyi nyersanyag kitermelését végzi el az Eni Norge leányvállalatán keresztül.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_ket_terulet_feltarasara_kapott_engedelyt_Norvegiaban_20150224.docx Letöltés