Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-02-21

Az Eni jelentős felfedezést tett Kongó partjainál

Az Eni kutató fúrásai során új felfedezést tett. Az olajvállalat jelentős mennyiségű földgáz- és olajbázisra talált Kongó partjai közelében.

Az Eni a Marine XII blokk területén végzett kutatásai során lényeges felfedezést tett: a 28 méteres mélységben történő fúrás jelentős mennyiségű földgáz és olajbázist tárt fel. A Kongó partjaitól körülbelül 17 km-re fekvő lelőhely napi 5000 hordó olaj kitermelésére is alkalmas lehet.

A becslések szerint a most feltárt területen összesen 1,2 milliárd hordónyi olaj és 30 milliárd köbméter földgáz található, az újonnan felfedezett Nene Marine és a szomszédos Litchjendilj Marine mezők becsült összértéke pedig 2,5 milliárd hordónyi olajra tehető. A blokk ezen felül további jelentős felfedezéseket is tartogathat, amit a későbbiekben tárhatnak fel.

Az Eni a Marine XII blokk 65%-os tulajdonosaként partnereivel együttműködésben (New Age – 25%, SNPC – 10%) azonnal elrendelte a szükséges tanulmányok összeállítását a gyors kereskedelmi fejlesztés érdekében, hogy 2016-tól megkezdődhessen az olajtermelés.

Az Eni 1968-óta van jelen Kongóban, jelenleg napi 105 000 hordónyi kőolajat termel ki az ország területén. A vállalat Kongó mellett Angolában, Ghánában, Gabonban, Mozambikban, Nigériában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Kenyában, valamint Libériában is rendelkezik kutatási és termelési projektekkel, amelyek keretében nagyságrendileg 450 000 hordónyi kőolajat termel ki naponta a térségben.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Csalok_a_TIGAZ_ellatasi_teruleten_20140221.docx Letöltés