Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-03-18

Az Eni ismét sikeres feltárási munkálatokat végzett Líbiában

Az Eni jelentős gáz és kondenzátum felfedezést tett a Líbiai-tengeren található Bahr Essalam South kutatási területen. Az olasz cégcsoport a feltárásra kijelölt Area D szektor 100%-os tulajdonosa és üzemeltetője az Eni North Africa BV leányvállalaton keresztül.

Szignifikáns eredményt ért el az Eni észak-afrikai leányvállalata egy líbiai feltárási projekt kapcsán a Bahr Essalam South nevű területen. A nagy mennyiségű gáz és kondenzátumra a társaság az Area D szektorban talált, mely 82 kilométerre található a parttól és 22 kilométerre a Bahr Essalam projekt kitermelési központjától.

A felfedezés során 150 méteres vízmélységben találtak gáz és kondenzátum készleteket. A kitermelési teszt során a kút naponta 29 millió köbméternyi gázt és 600 hordónyi kondenzátumot hozott a felszínre. Az üzemi működés során a várható mennyiség naponta 50 millió köbméternyi gáz és 1000 hordó kondenzátum lesz.

Az Eni jelenleg is aktív az ország tengeri lelőhelyein, hiszen három fúrás és további területek körülhatárolása is folyamatban van.

A feltárási munkálatok sikere megerősíti, hogy a líbiai gázkészletek jelentős potenciállal bírnak. A líbiai tartalékok jövőbeni kitermelése lehetővé teszi majd a belföldi fogyasztás és az ipar növekedését, miközben Líbia megőrzi a stratégiai beszállítói szerepét Európa és Olaszország számára.

Az Eni 2004-ben kezdte meg a kitermelést a Wafa és Bahr Essalam Area D lelőhelyeken, melyek a hazai és az olasz piacokat látják el gázzal a Zöld Áramlat tengeri vezetéken keresztül.

A számos fejlesztési projekt kapcsán az Eni célja, hogy tőkésítse a jelentős kereskedelmi felfedezéseket, melyek az elmúlt években az Area D területen valósultak meg. A társaság arra is vállalkozik, hogy egy fontos feltárási program segítségével kiszolgálja a folyamatosan növekvő belföldi keresetet. A Bahr Essalam South feltárási projekt remekül illik a vállalat ezen elképzeléseibe. Az Eni belföldi szállításai a 2009-es 1 milliárd köbméterről 2014-re 4.3 milliárdra nőttek. A várható érték 2015-ben 6.2 milliárd köbméter.

Az Eni 1959-óta van jelen Líbiában, és jelenleg megközelítőleg 350.000 hordónyi olajat termel ki naponta az országban.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_ismet_sikeres_feltarasi_munkalatokat_vegzett_Libiaban_20150318.docx Letöltés