Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2016-03-22

Az Eni három olaj- és földgáztelepet létesít a Zubair mezőn

Az Eni és a Kogas bejelentette, hogy új generációs olaj-, földgáz- valamint vízkezelő telepeket létesítenek az Irak déli részén fekvő Zubair mezőn.

Az új telepek - amelyek a már létező, újjáépített és modernizált üzemekkel együtt napi 650 ezer hordóra növelik az olaj- és földgázkezelési kapacitást – a Hammar (napi 200 000 hordónyi kapacitás), a Zubair és a Rafydia (napi 50-50 ezer hordónyi kapacitás) területeken kaptak helyet. A Hammar és Zubair üzemek már meg is kezdték a termelést és exportálást, amíg a Rafydia beindítására idén márciusban kerül sor.

Az üzemek hozzávetőleg napi 300 ezer hordónyi víz besajtolási kapacitással bírnak. Ez kulcsfontosságú a Zubair mező szénhidrogén kitermelésének növeléséhez, mivel így maximalizálható a kapcsolódó gázok hasznosítása.

Az Eni az iraki állami olajvállalaton (SOC) keresztül működteti a dél-iraki Baszra közelében található Zubair mezőt, melynek jelenlegei kitermelési rátája napi 360 ezer hordó körül mozog, azonban a tervek szerint ezt az arányt az elkövetkező években napi 850 ezer hordóra szeretnék növelni.

Az Eni 2009 óta van jelen Irakban, tavaly a cég napi 40 ezer hordónyi olajjal egyenértékben hozott felszínre különféle szénhidrogén energiahordozókat.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtkozlemeny_Az_Eni_harom_olaj_es_foldgaztelepet_letesit_20160322.docx Letöltés