Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-03-05

Az Eni három évvel tovább kutathat Angolában

Az Eni engedélyt kapott az angolai hatóságoktól arra, hogy három évvel tovább kutasson nyersanyagok után a 15/06-os blokkban. Az olasz energiavállalat által feltárás alatt álló terület 350 kilométerre fekszik az ország fővárosától, Luandától.

Az angolai kormány három évvel meghosszabbította az Eni feltárási jogát a 15/06-os angolai tengeri lelőhelyen. A 2006 óta tartó munkálatok így tovább folytatódhatnak a fővárosról 350 kilométerre található területen.

Az eredeti feltárási engedélyek alapján a társaságnak 2006-tól 2014 novemberéig volt lehetősége kutatásokat végezni a lelőhelyen. A csaknem nyolc év alatt az Eni 24 kutat fúrt, melyek segítségével 3 milliárd hordónyi olajat, és 850 millió hordónyi egyéb nyersanyagot tárt fel a 15/06-os blokkban. A vállalat azért kérte a kutatási engedély meghosszabbítását, hogy véghezvihesse a már korábban kialakított feltárási tervet, mely szerint még 3 kút fúrását, és ezer négyzetkilométernyi terület 3 dimenziós, szeizmikus feltérképezését végzik majd el.

„A 15/06-os blokk feltárásának meghosszabbítása, mely a Reco-Reco lelőhelyet is magában foglalja, tanúskodik az Eni sikeres üzemeltetői tevékenységéről, ami magas fokú működési hatékonyságot és technológiai innovációt követel meg. A projekt ezen felül hozzájárul az Eni angolai sikereihez is” – mondta Claudio Descalzi, az Eni vezérigazgatója.

Az Eni 2014. november 30-án kezdte meg a kitermelést a 15/06-hoz tartozó West Hub Development projektben, mindössze négy évvel a felfedezési nyilatkozat megtétele után. Az East Hub Development projekt már szintén fejlesztés alatt áll, itt a felszínre hozás várható kezdete 2017. Az olasz vállalat 2014-ben felfedezte a 300 millió hordónyi kőolajat rejtő Ochigufut is, melyet rekordidő alatt, 2017-re összekötnek majd a West Hub-bal.

Az Eni 35%-os részesedéssel bír a 15/06-os blokkban, ahol a Sonangol Ep koncesszionáriusként vállal szerepet. A további partnerek a Sonangol Pesquisa e Produção 35%-kal, az SSI Fifteen Limited 25%-kal és a Falcon Oil Holding Angola SA 5%-os tulajdonrésszel.

Angola kulcsfontosságú az Eni növekedési stratégiájának részeként. A társaság 1980 óta van jelen az országban, ahol a tavalyi kitermelési átlag 90 ezer hordónyi nyersanyag volt naponta.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_harom_evvel_tovább_kutathat_Angolaban_20150305.docx Letöltés