Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-10-30

Az Eni az első a korrupcióellenes programok átláthatósága terén

Az Eni első helyezést ért el az olasz cégek korrupcióellenes programjainak átláthatóságát mérő felmérésben. A kutatást a Transparency International Olaszország végezte az olasz cégek átláthatóságát és korrupcióellenes tevékenységét érintő vállalati jelentések alapján.

Első helyen végzett az Eni a Transparency International Olaszország által készített, az olasz cégek korrupcióellenes programjainak átláthatóságát mérő felmérésben, amely egyaránt értékeli a cégek szervezeti átláthatóságát, valamint a lokális gazdasági és pénzügyi tevékenységeket.

A projekt szakemberei a vállalati jelentések átláthatóságának három területét elemezték: korrupcióellenes programok, szervezeti információk (pl. leányvállalatokkal és partnerekkel való kapcsolatok minőségéről), továbbá fontos gazdasági és pénzügyi adatok közzététele azon országokban, ahol a vizsgálatban érintett cégek jelen vannak.

A kutatás eredményei kiemelik az Eni erős elkötelezettségét a korrupció elleni harc iránt, amelyben a Társaság a legmagasabb pontot érte el, akárcsak a szervezeti átláthatóság területén. Az elmúlt években a korrupcióellenes szabályozás önkéntes fejlesztése, azonkívül annak nemzetközi és nemzeti egyezmények szerinti alkalmazása mellett az Eni nemzetközi színtéren betöltött szerepe is igen erős. Ez a pozíció lehetővé teszi a társaság számára a korrupcióellenes harcban résztvevő, nagyobb versenytársakkal való összehasonlítást, ezenfelül a téma módszertani kérdéseket érintő útmutatás kialakításában való közreműködést is.

Az Eni az ENSZ Global Compact-tal együttműködésben a legjelentősebb nemzetközi korrupcióellenes kampányokban vesz részt, többek között a 2011-es Cannes-i, a 2012-es Los Cabos-i és a 2013-as moszkvai G20 csúcstalálkozón. Az Eni elnökét emellett a 2012-es Világgazdasági Fórum Korrupcióellenes Szervezetének (PACI) tagjává avatták.

Az Eni partnerként az ISPAC-nak (az ENSZ Bűnmegelőzési és Büntető Igazságszolgáltatási Programjainak Nemzetközi Tudományos és Szakmai Tanácsa) végzendő nemzetközi kutatásában is részt vesz, amelynek célja, hogy meghatározza a legjobb nemzetközi gyakorlatot, valamint definiálja a megvesztegetés elleni megfelelés modelljét.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Eni_a_korrupcioellenessegert_20131030.docx Letöltés