Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-05-12

Az Eni az afrikai országok hivatalos partnere a fenntarthatósági kezdeményezések terén

Az Eni lesz az afrikai országok hivatalos partnere a fenntarthatósági kezdeményezések terén a 2015-ös Expo Milano során. A május 1. és október 31. között Olaszországban megrendezett világkiállítást a legnagyobb élelmezéssel kapcsolatos eseményként tartják számon.

Az idei Expo Milano több mint 140 ország részvételével zajlik, amelynek során a várakozások szerint a világ minden pontjáról érkező látogatók száma meghaladja majd a 20 milliót is. A világkiállítás hivatalos partnereként való megjelenés szoros kapcsolatban áll az Eni azon szemléletével, miszerint a fenntarthatóság alapvető fontosságú és kiemelten kezelendő.

Az együttműködés ezen felül mutatja az afrikai kontinens kiemelkedő szerepét az olasz nagyvállalat életében, hiszen az Eni a térségben vezető nemzetközi szénhidráttermelőként van jelen. A vállalat Expón való részvétele kiváló lehetőséget teremt az Eni törekvéseinek megismerésére, melyek az energiához való hozzáférés jegyében támogatják a helyi fejlesztéseket, méghozzá a fenntarthatóság, a kooperáció, az innováció és a kutatási lehetőségek szem előtt tartásával.

A helyi közösségekkel és intézményekkel való együttműködés mindig is fontos volt az Eni számára. A vállalat nevéhez olyan tevékenységek fűződnek, mint az energiaszegénység csökkentése a földgáz termeléséhez, szállításához és elosztásához szükséges infrastruktúra létrehozásával, erőművek építése és vidékfejlesztési elektrifikációs projektek kivitelezése.

Afrikában a modern energiához való hozzáférés az egészségügy, az oktatás és a mezőgazdasági szektor fejlesztésének alapja. A helyi közösségeket segítő kezdeményezések minden esetben az adott ország fejlesztési terveinek keretében történnek, különös figyelemmel a közösségi tevékenységekre valamint az egészségügyi és környezetvédelmi feltételek javítására. A vállalat hozzáállását az érintett országokhoz a kettős zászló jelképe szimbolizálja, melyen az Eni hatlábú kutyája és a helyi zászló szerepel.

Az Eni számára az Afrikában és világszerte egyaránt elért fenntarthatóság az érintett felek értéknövekedését jelenti, akik kizárólag olyan forrásokat használnak, amelyek nem veszélyeztetik a jövő generációinak igényeit, és tekintettel vannak az egyénre, a környezetre és a közösségre egyaránt, ahogy azt az együttműködés, az integráció, az innováció, a kiválóság és a felelősségvállalás alapelvei követelik.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_az_afrikai_orszagok_hivatalos_partnere_az_Expo_Milanon_20150512.doc Letöltés