Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-11-13

Az Eni a legátláthatóbb vállalat a Transparency International szerint

Az Eni első helyezést ért el a Transparency International vállalati átláthatóságot vizsgáló éves felmérésében. A nemzetközi szervezet a korrupcióellenes programokat, a szervezeti átláthatóságot és a kulcsfontosságú pénzügyi információk teljes körű közzétételét vizsgálta.

Az Eni végzett az élen a Transparency International idei felmérésében, amelyben a szervezet a világ legnagyobb vállalatainak átláthatóságára és korrupcióellenes tevékenységére volt kíváncsi.

Az Eni 7.3 pontot ért el azon a 10 pontos skálán, melyen a Transparency International a világ 124 legnagyobb vállalatának átláthatóságért tett törekvését értékelte. Az olasz cégcsoport a korrupcióellenes törekvések kategóriájában 96%-ot, a szervezeti átláthatóság területén pedig egyedülálló módon 100%-os eredményt ért el.

A Tigáz Zrt. a Transparency International egy korábbi, 2013-as magyarországi jelentése szerint a TOP10 között végzett a félszáz, hazánkban működő nagyvállalat átláthatóságát mérő felmérésben. A vizsgálat során a Tigáz 88%-os eredményt ért el, ezzel a magyar energetikai szektor legátláthatóbb szereplője.

Az Eni támogatja a kormányzatokat, gazdasági szereplőket és civileket is magában foglaló nyersanyag-kitermelő iparágak átláthatóságára irányuló projektet (EITI), melynek célja, hogy az iparág tevékenységéből származó adóbevételek jó elosztását szolgálja.

Forrás: www.transparency.org

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Az_Eni_a_legatlathatobb_vállalat_a_Transparency_International_szerint_20141113.doc Letöltés