Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2013-11-11

A TOP 10 között a Tigáz a Transparency International Magyarország által végzett felmérésben

A TOP10 között végzett a Tigáz Zrt. a Transparency International Magyarország által végzett, 16 szektorban, összesen félszáz, hazánkban működő nagyvállalat jelentéstételének átláthatóságát mérő felmérésben.

88%-os eredményt ért el aTigáz Zrt. aTransparency International Magyarország által végzett kutatásban, amely hazánk TOP 50 vállalatát vizsgálta korrupcióellenes és üzleti etikai szabályzatainak átláthatósága, valamint anya- és leányvállalataik, továbbá külföldi érdekeltségeik számára biztosított átláthatósági szempontok alapján.A szervezeti átláthatóságra és az országonkénti működésre vonatkozó kérdések azt vizsgálták, hogy az adott társaság milyen körben és milyen mélységben hoz nyilvánosságra információkat hazai és külföldi leányvállalati tulajdonosi hátteréről, működésének és bejegyzésének helyéről, valamint egyes pénzügyi adatairól.

A felmérés ugyanazon támpontok szerint történik, amelyek alapján a Transparency International más országokban is vizsgálatokat végez.

A vizsgálat során érintett társaságok átlagosan 45%-os eredménnyel szerepelnek a rangsorban, a gázszolgáltatók átlaga 38%; a Tigáz 88%-os eredményével a szektor legátláthatóbb szereplője.

A szervezeti átláthatóság 38 cég esetében volt releváns, hiszen ezt a tényezőt csak azoknál a vállalatoknál vizsgálta a TI, amelyeknek van leányvállalata – ezeknél az eredmény átlagosan 53%-os volt. Közülük 11 szereplő ért el maximális pontszámot, 7 vállalat pedig egyáltalán nem közöl adatokat a leányvállalatairól a honlapján.

A Transparency International nemrég Olaszországban is elkészítette a felmérést, amelynek eredményeként a Tigáz anyavállalata kapta a legjobb minősítést.

Forrás: www.transparency.hu

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Tigaz_TransparencyIntl_20131111.docx Letöltés

Galéria