Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2014-12-04

A Tigáz Zrt. a harmadik legjobb női munkahely Magyarországon

A Tigáz Zrt. harmadik helyezést ért el a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség „Legjobb Női Munkahely 2013” pályázatán a 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató vállalatok kategóriájában. A díjat a munkavállalók és a vezetők által kitöltött anonim kérdőívek alapján ítélték oda.

Fontos elismerésben részesült a Tigáz Zrt. a munkahelyi esélyegyenlőség megvalósítása terén. A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség (MNKSZ) a „Legjobb Női Munkahely 2013” pályázat nagyvállalatok kategóriájában bronzéremmel jutalmazta a Tigáz Zrt.-t a nők egyenjogúságáért tett erőfeszítéseiért. A bíráló bizottság a díjakat a munkavállalók és a vezetők által kitöltött anonim kérdőívek alapján, valamint egy vezetői kérdéssor értékelése alapján ítélte oda.

Az eredményhirdetésre, valamint a díjak átadására november 13-án, a Syma Csarnokban megrendezett Női Fórumon került sor. A díjat Ferenczi Andrea, az MNKSZ elnöke nyújtotta át Kerezsi Máriának, a Tigáz Zrt. humánpolitikai igazgatójának.

„Társaságunk számára a legfontosabb érték az ember, így hosszú évek óta kiemelt figyelmet fordítunk nemcsak fogyasztóink és munkavállalóink elégedettségére, de az esélyegyenlőség biztosítására egyaránt. Ezt a következő években is folytatni fogjuk, ezért mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy dolgozóinkat ne érje megkülönböztetés” - mondta Kerezsi Mária, humánpolitikai igazgató.

A Tigáz Zrt. hosszú évek óta elkötelezett a nők és férfiak munkahelyi esélyegyenlőségének megvalósítása iránt. Ennek részeként a Társaság dolgozói 2013-ban olyan oktatáson vehettek részt, amelynek keretében a résztvevők megismerkedhettek a diszkrimináció legfontosabb alakító tényezőivel és következményeivel. Ezen felül a vállalat különös hangsúlyt helyez a vezetői kiválasztás során a nemi vagy életkori diszkrimináció tudatos elkerülésére, így a pozíció betöltése kizárólag a jelölt (akár belső, akár külső) végzettsége, munkatapasztalata és kompetenciái alapján történik.

A Tigáz Zrt. mind a munkaerő-utánpótlás tervezése, a karrierlehetőség és előremenetel biztosítása során maximálisan szem előtt tartja munkavállalóinak egyenlő esélyeit. A Társaság női foglalkoztatottjainak aránya 2013-ban elérte a 68%-ot, valamint a vezetői pozíciók 54%-át töltötték be hölgyek.

Az immár hetedik alkalommal kiírt „Legjobb Női Munkahely” pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet nemcsak a női foglalkoztatás gazdasági szükségszerűségére, de az esélyegyenlőség fontosságára egyaránt.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_A_tigaz_zrt _a_harmadik_legjobb_noi_munkahely_Magyarorszagon_20141204.docx Letöltés

Galéria