Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2016-09-16

A Tigáz fogyasztói október 1-jétől új gázszolgáltatóhoz kerülnek, de megmarad kapcsolatuk a Tigázzal

Október 1-jén a Tigáz Zrt. 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult ügyfele új gázszolgáltatóhoz kerül, de kapcsolatuk megmarad a Tigázzal.

A fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsoltban különösebb teendőjük nincs, az egyetemes szolgáltatói szerződésük a Tigázzal október 1-jével automatikusan megszűnik, és életbe lép az új szolgáltatóval a szerződés.

Szeptember elejéig a Tigáz Zrt. minden ügyfelének részletes tájékoztatást adott a szolgáltatóváltás teljes folyamatáról, többek között a végszámla kiállításáról és kifizetéséről, a nagycsaládos, valamint a védendő státuszú fogyasztókat érintő speciális részletekről, a hátralékkal rendelkező fogyasztóknak az őket érintő teendőkről. A tájékoztatás kiterjedt a szolgáltatóváltást követő visszakapcsolás feltételeire a kikapcsolt állapotú felhasználási helyeket illetően, valamint a korábban kötött részletfizetési konstrukciók rendezésének módjára. További információk a Tigáz ügyfélszolgálati felületein keresztül elérhetők.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal rendelkezéseinek megfelelően a Tigáz Zrt. a szolgáltatóváltást követően is biztosítja a fogyasztók részére a telefonos, a személyes, valamint az online ügyfélszolgálati kiszolgálást a folyamatban lévő ügyek rendezésére 2016. december 31-ig változatlan formában, majd a megszokotthoz képest csökkentett rendelkezésre állással.

A fogyasztók a szolgáltatóváltást követően is kapcsolatban maradnak a Tigázzal.A Tigáz-DSO Kft. a 11 megyére kiterjedő több mint 33 ezer km hosszú gázvezeték-hálózatot ezt követően is üzemelteti, így a hálózatra csatlakozó fogyasztók ellátásbiztonságáról ezután is gondoskodik. A fogyasztókat a Tigáz-DSO Kft. munkatársai általában az alábbiak kapcsán továbbra is felkereshetik:

 • gázvezeték csatlakozást igénylők előzetes tájékoztatása, ajánlattétel, csatlakozási szerződés ügyintézése,
 • telekhatáron belüli gáztervek felülvizsgálata és jóváhagyása,
 • telekhatáron belüli gázszerelések műszaki-biztonsági ellenőrzése,
 • nyomásszabályozók és gázmérők felszerelése, cseréje,
 • fogyasztói gázrendszerek beüzemelése,
 • a felhasználó tulajdonában levő rendszerek műszaki biztonsági felülvizsgálata,
 • gázmérő leolvasás, gázmérőhely ellenőrzés,
 • fogyasztási hely kikapcsolása,
 • üzemzavar-elhárítás,
 • hálózatüzemeltetéssel és –fejlesztéssel kapcsolatos munkálatok.

Köszönjük fogyasztóink több évtizedes elkötelezettségét! Bízunk abban, hogy ellátásbiztonságukat a jövőben is a megszokott színvonalon biztosíthatjuk

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

 • Sajtokozlemeny_A_Tigaz_fogyasztoi_oktober_elsejetol_uj_szolgaltatohoz_kerulnek_20160916.docx Letöltés