Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2015-06-04

A sokszínű munkahelyek nagykövete: a Tigáz

„Sokszínű Szervezet” díjat kapott a Tigáz, mely az mtd Tanácsadó Kft. által kiírt pályázaton végzett a TOP10-ben. A munkahelyi esélyegyenlőséget támogató Tigáz Csoport a konferencián útjára indított Sokszínűségi Charta személyes aláírásával a kezdeményezés nagykövete is lett.

„Sokszínű és Multigenerációs Szervezet TOP10” díjat nyert a Tigáz Csoport, mely egyúttal a Magyarországon a díjátadón útjára indított Sokszínűségi Egyezményhez is alapító tagként és az ügy nagyköveteként csatlakozott.

„Büszkék vagyunk a díjra és arra, hogy az általunk alkalmazott jó vállalati gyakorlatok alapján bekerültünk a legjobbak közé. Ez az elismerés munkatársaink felé is közvetíti, hogy a Tigáz által alkalmazott módszerek, motivációs eszközök a vállalati sokszínűség és esélyegyenlőség tekintetében számukra is a megfelelő munkakörnyezetet biztosítják, hiszen ezt a vállalat elsősorban értük teszi”– vallja Derzsi Tímea, a Tigáz Csoport munkaerő-gazdálkodási és képzési vezetője.

A Tigáz kiemelt figyelmet fordít a foglalkoztatási diszkrimináció elkerülésére, a különböző életkorú munkavállalók foglalkoztatására, valamint a „rizikós” munkavállalókkal kapcsolatos előítéletek eltüntetésére. A Tigáz ez iránti elkötelezettségét megerősítendő, Kerezsi Mária, a Társaság humánpolitikai, szervezési és informatikai igazgatója a pályázat eredményhirdetésén aláírta a Sokszínűségi Chartert is, vállalva a további hosszú távú fejlesztéseket, például az esélyegyenlőségi terv elkészítését is. Derzsi Tímea szerint ez a kollégáik felé is jelentős üzenetet hordoz: „A pályázaton való indulás és az elismerés alapján munkavállalóink láthatják, hogy a Tigáz Csoport menedzsmentje maximálisan elkötelezett az esélyegyenlőség biztosítása iránt.”

 

A Sokszínűségi Egyezmény (Diversity Charter)

A Sokszínűségi Egyezmény, azaz a Diversity Charter több mint 10 éve, 2004-ben indult Franciaországban az első olyan írásos dokumentumként, amely az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében. (www.sokszinusegiegyezmeny.hu)

 

A „Sokszínű Szervezet TOP10” díj

A munkahelyi esélyegyenlőséget és sokszínűséget középpontba helyező Sokszínű Szervezet TOP10 díjat azok a vállalatok kaphatják meg, melyek a kétévenként elvégzett mtd Benchmark Kutatás eredményei alapján kiszámított Sokszínűségi Index tekintetében a tíz legmagasabb pontszámot érik el.

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • SAJTOKOZLEMENY_A-sokszinu-munkahelyek-nagykovete-a-Tigaz_20150604.docx Letöltés

Galéria