Belépési adatok

*
*
*
*

 

*
*

« Vissza a főoldalra

2016-09-27

A Petroleum Economist 2016-ban is az Eni-t választotta az Év Kitermelő Vállalatának

A társaság az olaj- és gázipari termelési tevékenysége során gyakorolt innovatív megoldásaiért, valamint egyedülálló értékteremtő szemléletéért nyerte el immár másodszor a kitüntető díjat.

Milánó, 2016. szeptember 16. – 2015. után idén is az Eni-nek ítélte a Petroleum Economist az ’Év Kitermelő Vállalata’ díjat.  A díjat 2006-ban azzal a céllal alapította a tekintélyes energiaipari szakfolyóirat, hogy az energiaipari szektorban az innováció terén élenjáró társaságok kiemelt figyelmet és elismerést kapjanak, példájuk irányadó lehessen a szektor szereplőnek. 

Az Eni kutatási és feltárási tevékenységét megalapozottan ítélte a Petroleum Economist a díjra érdemesnek: a feltárási tevékenység olyan innovatív megközelítése jellemző a vállalatnál, amely eddig nem tapasztalt eredményeket hozott és új üzleti modellt és eszközt teremtett a tevékenység hatékonyabbá tételében.

Az elismerés, mint legjobb szénhidrogén termelő vállalkozás, igazolja az Eni stratégiáját, amelynek alapja a portfólió diverzifikálása, a kitermelési helyszínek kiegyensúlyozott megválasztása, melyekkel az olajipar számára kedvezőtlenebb gazdasági környezetben is lehetővé teszi az értékteremtő tevékenységet. A díj a társaság fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is jutalmazza, amely a kutatás, az innováció és a hatékonyság, mint legfőbb alapelvek szem előtt tartásában mutatkozik meg.

“Nagyon örülünk az elismerésnek”, monta Claudio Descalzi, az Eni vezérigazgatója. “A kutatás a növekedésünket ösztönző alapvető eszköz, a hagyományos módszereink fejlesztése, a működési költségek csökkentése az Eni stratégiájának része. A portfoliónkat a kutatási sikerek fűtik, ez tette lehetővé számunkra, hogy az egyik vezető nemzetközi olajipari társaság legyünk."

A következő négy évre az Eni hozzávetőleg 1,6 milliárd BOE (hordó kőolaj-egyenérték) szénhidrogén kitermelését irányozta elő 2,3 dollár/hordó áron, a nemzetközi olajipar egyik legversenyképesebb szereplőjeként.

 

 

 

További információ kérhető

kommunikacio@tigaz.hu

 

A sajtóközlemény letölthető formában (.doc)

  • Sajtokozlemeny_Eni_exploration_award.doc Letöltés